‎ DesideDatum participa en el projecte europeu "LOD-RoadTran18" per millorar la interoperabilitat de les dades mitjançant Linked Open Data-LOD

LOD-RoadTran18 és el nom de el projecte impulsat per la Comissió Europea, que té com a objectiu donar suport a la reutilització de dades de trànsit vial entre Espanya i República Txeca. Permetent que aquesta informació sigui accessible a través de diferents plataformes sectorials a nivell internacional. A més de solucionar problemes d'interoperabilitat i ambigüitat.

Linked Open Data-LOD

Les consultes federades sobre la informació de trànsit, basades en capacitats semàntiques, possibiliten l'accés a les bases de dades. Millorant la interoperabilitat, distribució i reutilització de les dades a nivell europeu, adquirint un caràcter de dada obert enllaçat (Linked Open Data-LOD). Aquest sistema permet consultes federades a més de la possibilitat de crear altres serveis i aplicacions, com ara dades sobre previsions meteorològiques o informacions meteorològiques en l'instant i al lloc concret on ocorre un accident de trànsit.

Fomentar la reutilització de les dades

"Lod-RoadTran18" s'emmarca dins de l'estratègia de la Comissió Europea per fomentar la reutilització de la informació, facilitant el seu ús i garantint la seva disponibilitat. Un cop finalitzat el projecte, les dades obertes relacionats amb el trànsit, entre Espanya i República Txeca podran ser difosos.

L’empresa DesideDatum participa en aquest projecte juntament amb la Direcció General de Trànsit, l'institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (IRTIC) de la Universitat de València, RBSolutions, Esam Tecnologia SL, Universitat Politècnica de València, Lading Management Technology SL i per part de la República Txeca participen l'empresa TamTam Research i Czech Technical University.

Aquest projecte encaixa amb la filosofia de l’empresa ja que la finalitat és millorar la interoperabilitat, distribució i reutilització de dades a nivell europeu, amb un caràcter de dada oberta enllaçada (Linked Open Data-LOD).

Referència i foto: Un projecte de l'IRTIC millorarà la interoperabilitat de les dades de trànsit mitjançant Linked Open Data (2019.10.30) https://www.elperiodic.com/
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top