‎A licitació el servei de menjadors escolars a Vacarisses

El dia 12 de maig, l’Ajuntament de Vacarisses va celebrar un ple extraordinari a través de videoconferència.
 
L’únic punt de l’ordre del dia, i que es va aprovar per unanimitat, va ser la proposta de la regidora d’Educació, Paola Moral, per aprovar el plec de clàusules del contracte de concessió del servei de menjadors escolars dels centres docents públics de Vacarisses, així com de les activitats d’estiu organitzades per l’Ajuntament. La durada mínima del contracte serà de 2 anys, prorrogables a 3 anys més.
 
L’empresa guanyadora de la licitació haurà de complir un seguit de prescripcions tècniques, com que els cereals i els llegums siguin ecològics i s’ofereixin almenys 1 cop a la setmana; les fruites, verdures i hortalisses, fresques i de temporada, i el pa, fresc i artesanal. Aquestes condicions ja apareixien al contracte vigent fins ara, però s’hi han incorporat algunes novetats. Per exemple, dins la proposta mensual de menús, sis d’aquests no han d’incloure proteïna animal en cap dels plats, a més de limitar els fregits, gratinats i fumats a 2 vegades al mes.
 
Quant als utensilis, es prohibeixen els d’un sol ús. En el cas dels tovallons, cada infant haurà de dur el seu de casa. Pel que fa als productes de neteja, el paper eixugamans de cuina haurà de ser de cel·lulosa reciclada al 100%; les bosses d’escombraries, de colors corresponents a les fraccions de la recollida selectiva, i no estaran permesos els desinfectants agressius amb el medi ambient, com tampoc els insecticides i les serradures.
 
L’altra gran novetat del plec aprovat ahir fa referència al projecte educatiu que ha de presentar l’empresa que gestiona els menjadors. Mentre que, fins ara, era comú a les dues escoles, la nova licitació demana que se n’elaborin 2 de diferents per adequar-se al projecte específic de cada centre.
 
A banda d’aquestes prescripcions obligatòries, l’Ajuntament de Vacarisses tindrà en compte altres criteris que puguin millorar la proposta inicial. Així, es tindran en compte l’ús d’aliments amb certificació ecològica i de peix fresc (una millora introduïda ja durant aquest curs i amb molt bona acollida entre els infants), la gestió de cobrament a usuaris/es a mes vençut, l’ús d’aigua tractada amb font d’osmosi remineralitzada durant l’àpat, l’equilibri nutricional i la qualitat dels menús, i la metodologia i el programa d’activitats educatives. A més a més, es valorarà l’aportació d’una peça de fruita per setmana a les escoles de primària i d’una xocolatada cada curs escolar, així com l’aplicació d’un descompte per cada germà/na.
 
La regidora d’Educació va puntualitzar que aquest plec s’havia preparat abans de la crisi sanitària actual i que, per tant, caldrà anar revisant alguns aspectes segons l’evolució de la pandèmia i les mesures preses per la Generalitat.


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top