‎Aquesta setmana arrenquen les obres de millora del tartan de la pista d’atletisme de l’Estadi del Congost a Manresa

L’Ajuntament de Manresa és a punt d’iniciar les obres d’adequació del paviment (tartan) de l’actual pista d’atletisme de l’estadi del Congost, situat a la zona esportiva del Congost. L’actuació es farà en una superfície total de 6.989 m2 i en dues fases, amb un pressupost total de 409.330 euros.

En la primera fase, que arrenca el proper dimecres 2 de setembre, es farà l’actuació més important que consisteix en la substitució del tartan de la pista, uns treballs que tenen un pressupost de 299.142,67 euros. Aquesta primera fase també inclou treballs de marcatge i senyalització, homologació de la federació, millora a l’arbrat i de l’equipament esportiu. Aquests treballs tenen una durada prevista d’uns 45 dies.
En la segona fase, que es farà més endavant, el projecte preveu també la construcció d’un carril de salt de perxa, la renovació de gran part del mobiliari esportiu i altres millores relacionades amb l’arbrat i la jardineria, la megafonia i la plataforma de foto-finish. Aquests treballs tenen un pressupost de 110.183 euros.
Així, les actuacions projectades són les següents:


Primera fase dels treballs

o    Renovació del paviment amb acabat de resines autonivellants de poliuretà bicomponent color blau.
o    Nou marcatge i senyalització de línies amb pintura de poliuretà
o    Homologació de la pista i control de qualitat
o    Millora de l’arbrat
o    Equipament esportiu
 
 
Segona fase dels treballs
 
o    Instal·lació d’un nou carril de salt de perxa orientat de sud a nord.
o    Instal·lació de nous cercles concèntrics de llançament de disc i de martell.
o    Instal·lació de nous cercles de llançament de pes.
o    Instal·lació d’una nova gàbia de llançament.
o    Instal·lació de noves taules de batuda de salt de longitud i triple salt.
o    Instal·lació de nous caixetins de salt de perxa.
o    Substitució progressiva de l’arbrat més pròxim a la pista d’atletisme
o    Subministrament i col·locació de nou matalàs de salt de perxa amb estructura de protecció d’acer galvanitzat.
o    Reubicació dels altaveus del sistema de megafonia.
o    Instal·lació d’una nova estructura per a control de temps.
o    Instal·lació de barana metàl·lica per a protegir la plataforma de foto-finish.

 
Una actuació molt reivindicada pel Club Atlètic Manresa
 
La millora d’aquestes instal·lacions és una actuació molt demanada i reivindicada pel Club Atlètic Manresa que, a banda de les dificultats per fer entrenaments de qualitat, el mal estat de la pista també havia impedit portar darrerament, a Manresa, grans competicions atlètiques.
 
A banda de resoldre el mal estat del paviment de la pista i el desgast de diferents elements esportius (cercles de llançament, taules de batuda, caixetins de salt de perxa i gàbia de llançament), el club manresà veu també la necessitat de construir un nou carril de salt de perxa amb orientació sud-nord, molt més favorable a la direcció del vent predominant i, per tant, més òptim per a l’assoliment de marques en aquesta disciplina.
 
Cal recordar que les darreres obres de substitució del paviment i d’alguns elements de la pista es van fer l’any 2007.
 
L’actuació global prevista també té l’objectiu de resoldre els problemes de caigudes de l’arbrat propers a la pista, especialment durant episodis de pluja intensa. La resina d’aquest arbres (pins), els excrements dels ocells i la humitat també havien contribuït al deteriorament més ràpid del paviment a la corba sud de la pista.
 
Un altre aspecte a millorar ha estat la megafonia de l’estadi, que havia provocat queixes dels veïns que viuen a l’altra banda del riu Cardener. L’actuació prevista preveu canviar-ne la seva ubicació per minimitzar les molèsties.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top