‎Arenys De Mar aposta per la innovació en l´anàlisi de la informació municipal

Recentment la base de dades local HERMES s’ha complementat amb una utilitat molt visual pels governs locals: l’HERMES InfoGràfics, el primer projecte de la Diputació que surt en obert a la xarxa basat en la tecnologia de Business Inteligence mitjançant la plataforma QlikView.

Aquesta nova utilitat és fruit de la feina duta a terme per la Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació juntament amb la Direcció de Serveis de Tecnologies I Sistemes Corporatius i la col·laboració de les Gerències de Turisme i Comerç i de l’Oficina de les Dones i LGTBI.

Hermes InfoGràfics és l’inici d’una aposta per la innovació en l’anàlisi de la informació municipal, posant a l’abast de tots el ajuntaments una eina més per millorar l’anàlisi territorial en el disseny i monitorització de les estratègies locals.

Aquesta primera versió ofereix 9 informes temàtics i més d’un centenar de figures gràfiques i variables estadístiques:

1.    Indicadors principals: 21 principals indicadors del territori seleccionat, amb la darrera dada, l’evolució interanual i un mini gràfic dels darrers anys.

2.    Demografia: 19 figures que resumeixen l’evolució de la població, estructura i les seves característiques.

3.    Activitat Econòmica: 21 figures que resumeixen l’evolució de les dades d’empreses i les seves característiques, la renda, el PIB i els pressupostos municipals.

4.    Mercat de treball: 19 figures que resumeixen l’evolució de les dades d’atur, ocupació, i contractació i les seves característiques.

5.    Atur registrat: 36 figures que resumeixen les dades d’atur respecte el mes i l’any anterior, i també les seves característiques i evolució en els darrers anys.

6.    Igualtat: 25 figures que resumeixen les diferències per gènere i les seves característiques en les principals estadístiques municipals.

7.    Evolució: 15 figures amb gràfics d’evolució de les principals estadístiques municipals.

8.    Turisme: 25 figures amb l’oferta, la demanda i el perfil del turista dels municipis i comarques.

9.    Comerç: 27 figures amb gràfics de l’oferta comercial i els hàbits de consum dels ciutadans de les comarques barcelonines.

L’aplicatiu també permet la selecció múltiple o única dels territoris, la selecció temporal per anys, trimestres o mesos i la selecció pel total de la població o per sexe. A més, és possible la “impressió” en format PDF de tots els informes a la vegada o per separat, i copiar la imatge o les dades de qualsevol gràfic per portar-les a un altre document.

Les dades que s'hi presenten tenen diferents nivells d'actualització segons les fonts que utilitzen. Per exemple, les relacionades amb l'ocupació són actualitzades fa uns dies, amb el darrer trimestre de 2019 i altres fonts poden ser més antigues, com és el cas del Pressupost municipal que encara dona les dades de 2018.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top