‎Blanes millora les àrees de joc als Parcs Infantils de Ca la Guidó, Mas Borell i La Pedrera

Blanes ha estat millorant i instal·lant nous jocs infantils durant les darreres setmanes als Parcs Infantils de diversos barris del municipi.

Els parcs estan situats a la Plaça Montserrat Roig, al barri de Ca la Guidó; a la Plaça Bru i Centrich, entre Mas Borell i Els Pavos; i a l’Avinguda Joan Carles I, al barri de La Pedrera-Carretera de Lloret.
Aquesta inversió ha suposat un cost de 100.000 € amb la finalitat de millorar i substituir jocs infantils, uns treballs que es van iniciar a finals del passat mes de juliol. Els tres recintes compten amb una tanca perimetral i cartells informatius que inclouen el codi de conducta i telèfons d’interès.

Als dos primers parcs les millores consisteixen en jocs infantils per a nens i nenes de 0 a 6 anys, i complementen els que ja hi havia fins ara als parcs de Ca la Guidó i Mas Borell. En canvi, la zona de jocs instal·lada al Parc Infantil de l’Avinguda Joan Carles I ha estat fet de cap i de nou. L’objectiu amb aquesta inversió ha estat donar resposta a una petició feta pels veïns de les respectives zones, que demanaven una tipologia molt determinada de jocs per a la canalla.

Al parc Infantil Plaça Montserrat Roig (Ca la Guidó) s’hi ha afegit nous jocs que complementen els ja existents i s’hi ha destinat un import de 32.773’49 €. S’ha creat una àrea que incorpora jocs i elements inclusius que permeten que els més petits juguin de manera autònoma i puguin interactuar entre ells. Hi ha panells lúdics i educatius, gronxadors amb seients amb arnés, combinacions multijoc, i un joc de balanceig col·lectiu.

Aquest darrer joc també inclou seients amb recolzament d’esquena per a infants amb dificultats de mobilitat; un joc de balanceig individual adaptat per als més petits, gandules i giratoris individuals. Les noves àrees estan dissenyades perquè les puguin utilitzar nens i nenes de 0 a 6 anys i s’ha buscat el màxim de diversitat d’elements de jocs lúdics i educatius, perquè els infants puguin desenvolupar tant la seva motricitat com la seva imaginació.

El Parc Infantil de la Plaça Bru i Centrich (Mas Borell), situat entre els barris de Mas Borell i Quatre Vents, està envoltat de centres educatius –Escola Bressol, Escola Quatre Vents, Escola Pinya de Rosa Institut s’Agulla, Institut S’Agulla i el Centre de Recursos Pedagògics de La Selva II-, així com d’equipaments públics, com la Comissaria dels Mossos d’Esquadra i els Jutjats. S’hi ha destinat una partida econòmica similar al Parc de la Plaça Montserrat Roig: 31.404’23 €. També incorpora nous jocs que complementen els que ja existien en aquest parc, i també inclou la mateixa tipologia d’elements, tot i que la diferència és que també hi ha un gronxador adult-nen. La filosofia ha estat la mateixa: cercar el màxim de diversitat d’elements de jocs perquè els infants puguin desenvolupar alhora la seva imaginació i motricitat.

El Parc Infantil de La Pedrera (La Pedrera-Carretera de Lloret), a diferència de les dues primeres àrees de jocs, disposa d’una nova zona que s’ha tornat a muntar de cap i de nou. Amb motiu de les obres d’urbanització del Pla Parcial Costa Brava, l’anterior parc infantil es va desmantellar i fins ara no hi quedava res perquè la canalla pogués jugar. Una altra diferència respecte els dos primers parcs és que està pensat per a nois i noies de més edat: de 0 a 12 anys. Pels més grans (6-12 anys), hi ha una combinació de multijocs i gronxadors; i pels menuts (0-6 anys) un giratori individual, un gronxador amb seients per nadons, un tobogan petit i panells lúdics i educatius. De tots tres parcs, és el què compta amb una dotació econòmica més elevada: 34.428’23 €. Està emplaçat al costat del local social de l’Associació de Veïns de La Pedrera-Carretera de Lloret, davant de la Prefectura de la Policia Local de Blanes, i al costat de la nova àrea comercial de supermercats i del futur Decathlon de Blanes.


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top