‎Control Group alerta que augmenta el risc d’atacs informàtics per l'onada de teletreball

Són ja moltes les administracions i empreses de tot el país que estan prenent mesures perquè els seus empleats duguin a terme la seva activitat des de casa. Però el teletreball comporta un risc per a l'organització i cal estar ben preparat i tenir plans d'accés remot tal com diu Àlex Segura, responsable de Sistemes i Ciberseguretat de Control Group.

Des Control Group es recomana que administracions i empreses que encara no tenen un d'aquests sistemes d'accés remot segur facin les adaptacions necessàries. A més, es recomana que aquest sistema es pugui configurar en molts ordinadors o dispositius remots sense la intervenció d'un tècnic i per tant tingui opcions de teletreball segur basat en clients vpn autoaprovisionables per l'usuari o bé que publiquin aplicacions i continguts sense clients VPN però sense perdre seguretat ni control dels usuaris i els dispositius.

Per contra, si les organitzacions ja tenen un sistema d'accés remot segur amb llicències suficients però necessiten assessoria o mans expertes per ajudar en el desplegament remot, Control Group ofereix els seus serveis a través d'un equip especialitzat.

Quins requisits calen:

• Sistema que es pugui desplegar d'una manera senzilla però segura per a les dades de l'organització.
• Que permeti l'ús de dispositius domèstics personals sense comprometre la seguretat (dispositius Bring Your Own Device, BYOD).
• Que s'integri amb directori actiu per a una ràpida gestió de les credencials però que també permeti crear usuaris locals.
• Que s'ofereixi en modalitat appliance físic o virtual (vmware) per facilitar el desplegament.
• Que sigui tan fàcil d'usar per a un usuari com obrir un navegador, posar la direcció segura amb https: \\ posar les seves credencials i començar a treballar.
• Que no requereixi instal·lar cap programa a l'ordinador per poder utilitzar les aplicacions Windows.
• Que permeti tenir llicències fixes però també temporals de tipus SPIKE (per exemple 250 usuaris durant 10 dies).

Per ajudar en aquesta tasca, l'equip tècnic de Sistemes i IT de Control Group ja està treballant per ajudar a totes aquelles administracions i empreses que ho necessitin a desplegar sistemes segurs d'accés remot.

Si necessites aquests serveis:


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top