‎Control Group celebra el seu 40è aniversari creixent en el sector de la distribució de software empresarial, serveis de impressió i sistemes

Control Group compleix 40 anys de vida. El grup empresarial, amb seu a Sant Fruitós de Bages, arriba a les quatre dècades d'activitat convertit en un dels líders de l'Estat en el sector de la distribució de software empresarial, serveis de impressió i sistemes i amb la vista posada en el futur on vol mantenir aquest empenta i "continuar la línia de ràpid creixement dels últims anys gràcies a l'adquisició de noves empreses", com comenta Josep Obiols, conseller delegat de Control Group. La companyia  ha programat diversos actes per celebrar l'efemèride amb clients, proveïdors i treballadors.
 
Obiols emmarca la compra d'altres companyies per part del grup com a part "d'un fenomen que respon a nivell global a la concentració de grans empreses en els sectors tecnològics per un tema d'economia d'escala" i assegura que això ha permès a Control Group "arribar a tot Espanya i fins i tot a l'estranger ja que hi ha clients que tenen delegacions fora del territori espanyol".
 
Per celebrar l' aniversari, el grup empresarial ha portat a terme diverses activitats que s'han iniciat amb un espectacle a càrrec del conegut actor i còmic Quim Masferrer al Kursaal de Manresa al qual han assistit 800 treballadors, clients i proveïdors de Control Group. La companyia ha organitzat també un dinar per als seus socis, partners i institucions de la Catalunya central al celler Abadal al qual han assistit Maria César, directora general d'impressió per a Espanya i Portugal d'HP, Luis Pardo, CEO de Sage Iberia, i Vasco Falcâo, president de Konica Minolta Business Solutions España, partners tots ells de Control Group; també hi han acudit Valentí Junyent, alcalde de Manresa, Estefania Torrent, presidenta del Consell Comarcal del Bages, Bàrbara Minoves, directora dels serveis territorials d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya a la zona, Sílvia Gratacós, presidenta de la Cambra de Comerç de Manresa, Judit Bosch, en representació d’AMPANS, Josep Sinca, president de Gest!, Sor Lucía Caram, directora de la Fundació del Convent de Santa Clara, etc. A més, el dissabte 5 d'octubre els treballadors i les seves famílies han gaudit d'una jornada en un parc d'aventura on també s’ha dut a terme un dinar.
 
La companyia s'ha convertit en referent en la implementació de sofware empresarial, solucions d'impressió, sistemes i xarxes i mobilitat empresarial gràcies a la seva vocació per innovar i la seva aposta per la qualitat, com ratifiquen les certificacions ISO 9001 i 14001, i la seva tasca com a partner de les tecnològiques Sage i HP. Control Group ha aconseguit diversos anys consecutius el premi Sage CEO Circle per ser el millor partner de Sage a Espanya i ha estat nomenat aquest 2019 com a millor partner HP de solucions de pagament per ús (MPS) per a Espanya i Portugal en el sector d'impressió i des de fa anys compta amb la acreditació HP PartnerFirstPlatinum, la més alta en el programa de partners d'HP.

A banda d'això, Control Group ha apostat de manera decidida pel desenvolupament de productes propis des del seu departament de R+D+I. Entre aquests, solucions de mobilitat, sota la marca Mobility Life, connectades amb solucions de Sage, i ha aconseguit que els seus productes siguin homologats per aquesta companyia, el principal fabricant de software empresarial per a la petita i mitjana empresa a Espanya. A l'actualitat, a banda d'HP i Sage, també és el distribuïdor oficial a Espanya dels productes d'altres grans tecnològiques com Docuware, Sonicwall, Konica Minolta i Makropaper.
 
Més enllà de la pròpia activitat empresarial, Control Group desenvolupa també una activa política de RSC donant suport a diferents projectes i iniciatives socials i culturals: des de la Fundació del Convent de Santa Clara, l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer i Altres Demències o l'Associació de Professionals Sèniors al Servei del Territori fins a entitats del tercer sector com Ampans i Fundació MAP. Patrocina, a més, organitzacions i esdeveniments culturals com el Palau de la Música, el Festival Castell de Peralada o el Festival de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages, i col·labora amb entitats del món de la formació, com la Universitat de Manresa o el Cercle de Directors TIC, i de l'esport com el Bàsquet Manresa. "Estem molt sensibilitzats amb els temes socials i culturals i creiem que donant-hi suport estem tornant a la societat el que aquesta està donant a l'empresa i als que formem part d'ella", comenta Obiols.

També destaca per les seves polítiques d'igualtat de gènere i sostenibilitat i per utilitzar la tecnologia per reciclar els seus productes. Un exemple d'això és la tecnologia Pagewide de tinta professional d'HP que comercialitza i que aconsegueix una dràstica reducció d'emissions de CO2.


Abanderat dels avenços en gestió empresarial

Fundada a Manresa el 1979 pels joves emprenedors de la comarca del Bages Josep Piñot, Esteve Badia, Joan Palau, Andreu Dalmau, Pedro Guañabens, Juli Santcliments i Juan Felip, Control Group neix originalment amb la idea de vendre material d'oficina i comptar amb els productes més innovadors del mercat. Aviat, la seva vocació de servei porta l'empresa a oferir formació en administració i comptabilitat i, més tard, en informàtica i programació als seus clients.

El 1986 aconsegueix la llicència per distribuir els productes de Logic Control, que més endavant es converteix en Sage, un fet que permet l'empresa donar el salt de l'era analògica a la digital. A partir d' aquí, comença a vendre els primers programes de gestió, comptabilitat, comercial i producció per a PIMES i programes per a assessories. Als anys 2000, pot consolidar el seu creixement gràcies a la compra de Calculadores Pons, amb la qual entra al món de la impressió el 2002, i quatre anys més tard accedeix a la cartera de clients de Simersa de la Catalunya central i s'introdueix al sector de la reprografia.

Per aquestes dates, Control Group es converteix a més en partner de la multinacional HP, fita que ha potenciat l'èxit del grup fins al dia d'avui. La compra d'altres empreses i negocis els darrers anys han permès Control Group realitzar un ràpid creixement i passar d'operar a la Catalunya central a tot Catalunya i l'Estat. El grup està integrat per les empreses Sistemes d'organització, ComputerDos, Informàtic Maresme, Cover ofimàtica i Bemar Perfect Training. A l'actualitat, disposa de vuit delegacions a Catalunya i la seva seu central es troba a Sant Fruitós de Bages. En total, dona feina a 150 treballadors i factura més de 22 milions d'euros anuals.


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top