‎El Cornellà Open Future selecciona vuit nous projectes tecnològics per participar en l’edició 2020 del programa d’incubació de startups

El proper 15 de gener el Centre d’Empreses Procornellà, promotor del programa d’incubació d’startups Cornellà Open Future (COF), donarà llum verda a la primera fase, d’aquesta nova edició del programa a la recerca dels millors projectes empresarials de base digital de l’Àrea  Metropolitana de Barcelona. La convocatòria es va obrir en el mes de setembre passat. Es van presentar 38 candidatures dels quals s’han escollit 8 projectes liderats per 16 emprenedors que han superat el procés de selecció inicial.

El programa consta de tres fases selectives, La primera, fase Lab, tindrà una durada de tres mesos, des del 15 de gener al 15 d’abril de 2020. La segona, fase Pree-Seed, s’estén des del 29 d’abril al 22 de juliol. La tercera, la fase 3 Seed, anirà del 16 de setembre al 16 de desembre. El COF està emparat per la plataforma global Telefònica Open Future que busca startups tecnològiques en tot el país. En les edicions anteriors el COF ha incubat un total de 36 projectes. Un 40% de les iniciatives continuen en actiu i han generat una trentena de llocs de treball.  
 
Els 8 projectes escollits han passat una selecció molt acurada on s’ha valorat l’oportunitat de negoci de les propostes, la implicació, experiència i adequació de l’equip promotor, la proposta de valor i la capacitat de comunicació dels candidats. Els seleccionats són Abilista, una plataforma de desenvolupament de producte; Aliconnector, plataforma web que busca facilitar la connexió entre empreses i aliats comercials en l’exterior; Checkauto, aplicació APP-web de venda de cotxes entre particulars; Colabstock, ideada per digitalitzar els laboratoris experimentals i promou la col·laboració entre grups d’investigació; DP Inversiones, proposa una solució Fintech per invertir de forma eficient; Medio, el primer Marketplace de productes i serveis ecològics; Moowy, servei que permet accedir a vehicles elèctrics comunitaris; Z Data Lab, un motor de Sales&Marketing Analytics basat en Al i Auto-ML dissenyat per a empreses en el segment de consum massiu i retail.  

Els 16 emprenedors que estan darrera d’aquestes vuit propostes desenvoluparan a partir del 15 de gener la Fase LAB del programa per aconseguir validar la idea inicial i definir el model de negoci. Tutelats per l’equip tècnic del Centre d’Empreses Procornellà i del COF en aquesta etapa tindran accés a la xarxa de contactes, networking i a tutors especialitzats. Comptaran amb un espai de treball compartit en el Hub o Crowdworking La Pirámide, ubicat en el Viver d’Empreses Procornellà on disposaran de forma gratuïta d’una direcció física per a l’startup, servei de recepció, internet i accés a sales, zona office, copisteria, etc. També disposaran del servei de gestoria del Centre d’Empreses per a consultes legals, mercantils, fiscals i laborables, així com el Punt d’Atenció a Emprenedors per a la constitució gratuïta de l’empresa.  
 
I per segona vegada, els vuit projectes seleccionats també són candidats per participar en la segona edició dels Premis Metropolitans de Suport a la Innovació 2020, sempre que hagin aconseguir arribar a la Fase 3 del programa ja que les fases s’han d’anar superant per passar a la següent. La segona, es centra en validar el model de negoci i la tercera consisteix en la sortida al mercat.   
 
Amb aquesta nova edició del Cornellà Open Future, l’Ajuntament de Cornellà dóna continuïtat a la iniciativa sota el paraigües de Telefònica Open Future en favor de l’emprenedoria de caire tecnològic i l’autoocupació.  
 
 
 
 
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top