‎El ple del Consell del Baix Ebre aprova sol·licitar un PECT que potenciarà models de negoci innovadors i sostenibles

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat, per unanimitat, sol·licitar un projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT), anomenat Ebre Bioterritori, que planteja una inversió de 3,5 milions d’euros en el període 2020-2021, un 50% de la qual podria ser finançada amb fons europeus FEDER. El projecte Ebre Bioterritori  pretén aprofitar el capital natural de les Terres de l’Ebre per incrementar la competitivitat de les empreses ebrenques a través de l’impuls de models de negoci sostenibles i que potencien el capital humà qualificat.

Ebre Bioterritori serà coordinat pel Consell Comarcal del Baix Ebre, que ja té experiència en aquest tipus de projectes perquè actualment coordina el PECT EbreBiosfera, i tindrà sis entitats sòcies, cadascuna de les quals impulsarà una operació: Ajuntament de la Ràpita, URV, Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), Cluster i Innovation Hub de l’Equipament de la Llar i el Contract (Cenfim),  Eurecat Amposta (Centre Tecnològic de Catalunya) i Fundació Cívica Innomnium.

Els socis del PECT Ebre Bioterritori representen totes les tipologies d’actors de la quàdruple hèlix: l’administració pública, el sistema R+D+I, el sector productiu i empresarial i la societat civil. “La composició del grup de socis garantirà la creació de sinergies, així com la presa de decisions amb una perspectiva global i impacte sobre el conjunt de les Terres de l’Ebre”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, que també ha destacat la importància de la col·laboració entre administracions i agents econòmics i socials del territori per fomentar l’activitat econòmica, millorar els índexs d’ocupació, de benestar i qualitat de vida de les Terres de l’Ebre.

Pel que fa als projectes que es desenvoluparan a través del PECT EbreBioterritori: la Fundació Cívica Innomnium  promourà l’emprenedoria cívica i la participació digital de la ciutadania en els processos d’innovació i descoberta emprenedora; Eurecat Amposta, crearà un Living Lab per investigar i proposar solucions innovadores per l’adaptació i mitigació del canvi climàtic, la gestió de l’aigua o l’ecoturisme; la URV impulsarà un laboratori d’innovació per a l’educació ambiental; el COPATE promourà la marca Reserva de la Biosfera; el Cenfim identificarà els atributs de sostenibilitat que es valoren al sector hàbitat i cal que les empreses comuniquen als seus clients i, finalment, l’Ajuntament de la Ràpita crearà un centre de referència per impulsar nous models de negoci basats en l’economia blava que s’instal·larà a l’edifici Duanes.

Per la seua banda, el Consell Comarcal del Baix Ebre serà el coordinador del projecte PECT i establirà un sistema de governança que inclourà els altres consells comarcals ebrencs i la Diputació de Tarragona, que mitjançant un conveni formaran part del consell assessor del PECT.Aquesta setmana es presentarà la documentació a la direcció general d’Administració Local de la Generalitat i després d’un període d’al·legacions resoldrà la sol·licitud el maig del 2020.

D’altra banda, el ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre el Bisbat de Tortosa, el departament de Cultura, l’Ajuntament de Tortosa i el Consell del Baix Ebre per a l’ús de l’edifici del col·legi de Sant Jaume i Sant Maties, on hi ha l’Arxiu Històric Comarcal del Baix Ebre. Tots els grups hi han votat a favor, a excepció de Ciutadans que s’hi ha abstingut.


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top