‎El pressupost de 2020 de L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts busca refermar la cohesió social i la convivència

El primer pressupost de l’actual mandat es va aprovar de manera definitiva al Ple municipal del 19 de desembre. És un pressupost de 31.132.580 euros, equilibrat en ingressos i despeses. Els tres objectius prioritaris d’aquests comptes són la prestació de serveis públics a la ciutadania, garantir uns espais públics dignes i accessibles per a tothom i recuperar el model de policia de proximitat. Amb aquests tres eixos polítics, l’Ajuntament busca refermar la cohesió social i la convivència a Sant Vicenç dels Horts.

En relació a la prestació de serveis públics, s’incrementen de manera significativa els recursos destinats a les regidories de Feminisme (+ 45,89%), Joventut i Infància (+ 39,25%), Habitatge (+ 30,85%), Agricultura (+ 19,44%), Promoció Econòmica (+ 17,39%), Esports (+ 11,05%), Serveis Socials (+ 8,30%) i Educació (+ 5,38%). Les novetats més destacades són:

o    Serveis socials (2,593.800 €): les aportacions destinades a acció social pugen un 8,30% i els ajuts per pagar l’IBI i el tribut metropolità creixen un 8,10%. En aquest sentit, cal recordar que fins al 16 de gener es pot presentar recurs contra el pagament del tribut metropolità.  

o    Promoció econòmica (707.650 €): es crea la partida d'aportacions a municipis del programa de treball 7de30, amb la finalitat de crear una mancomunitat de municipis de la Vall Baixa del Baix Llobregat. També s’incrementa la partida de promoció del turisme.

o    Esports (596.280 €): es crea un pla de millora de les instal·lacions esportives i una partida pel projecte d’unificació de les entitats de futbol camp.

o    Joventut i infància (310.100 €): s’incrementen els ajuts als casals d’estiu, augmenta la partida adreçada a la creació d’un pla per prevenir el consum de drogues i puja la partida de la Setmana Jove.

o    Habitatge (129.540 €): es dupliquen els ajuts a la rehabilitació d’habitatges.

o    Feminisme (53.250 euros): es crea el Punt Lila i augmenten les aportacions a entitats feministes.

o    Agricultura (43.000 €): augmenta la partida adreçada a la prestació de serveis per engegar projectes, com la borsa de terres i l’espai test.

En relació a la creació d’espais dignes i accessibles per a tothom, per exemple s’hi destinen 85.554 euros per les contractacions que reforçaran la municipalització del servei de manteniment del mobiliari urbà i dels jocs infantils. A banda, també s’incrementen en un 1,23% les despeses previstes de manteniment i neteja de la via pública, així com de protecció al medi ambient (en total s’hi destinen 8.580.800 €). En aquest sentit, pel que fa a la recent declaració d’emergència climàtica a Sant Vicenç dels Horts, al 2020 és prevista l’aprovació definitiva del Ple per la millora de la qualitat de l’aire. També es crearà un espai de participació ciutadana i política, la taula de transició ecològica, on es concretarà el Pla de mesures per a la mitigació del canvi climàtic.

Finalment, per recuperar el model de policia de proximitat hi ha previst un increment pressupostari del 13% (en total s’hi destinen 1.942.410 €), que servirà per crear places d’agents per cobrir la plantilla orgànica de la Policia Local.


Ordenances fiscals

Pel que fa a les ordenances fiscals, el tipus impositiu de l’IBI residencial passa del 0,431% al 0,438%, l’IBI rústic passa del 0,50% al 0,52% i l’IBI industrial puja del 0,963% a l’1,02%. Altres novetats de l’IBI són un recàrrec del 50% en els pisos buits de grans tenidors, com ara els bancs, i una bonificació del 95% als immobles rústics destinats a activitats agràries de caràcter professional.

D’altra banda, s’elimina la bonificació del 50% de la plusvàlua a les empreses que marxen de Sant Vicenç dels Horts.

Finalment, en relació als preus públics, l’entrada a la piscina de Sant Antoni – La Blava serà gratuïta també per a les persones adultes acompanyants d’una persona amb discapacitat superior al 33% i amb dificultats de mobilitat.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top