‎El Rec Major, eix d’un nou projecte per millorar la connectivitat entre l’Estany de Banyoles i el Barri Vell

El Rec Major serà l’eix vertebrador d’un nou projecte que pretén millorar la connectivitat entre l’Estany i el Barri Vell amb la vista posada en el turisme. S’executaran diferents obres per millorar l’entorn del rec Major i es definirà un nou itinerari senyalitzat per posar en valor el patrimoni històric i cultural al voltant del rec Major.

El projecte inclou tres àmbits d’actuació: la rehabilitació i recuperació del darrer tram del Rec Major, entre els carrers Jaume Butinyà i Blanquers; la rehabilitació del Molí dels Paraires i la seva recuperació com a font d’energia i la definició d’una nova ruta al voltant del Rec Major, amb un nou itinerari per conèixer el patrimoni històric i cultural de Banyoles. Algunes d’aquestes obres ja s’estan executant, però des de l’Ajuntament s’ha volgut redefinir-les amb l’objectiu de donar-hi “una visió de conjunt” que, segons ha explicat l’Alcalde, Miquel Noguer, “ens permeti potenciar el valor patrimonial del Rec Major i posar-lo en valor perquè els turistes que ens visiten puguin descobrir també la història de la ciutat a través del rec Major i s’endinsin al Barri Vell”.

El projecte està valorat en 506.907,15€, dels quals el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat n’aportarà 253.488,57€ a través del Pla de Foment del Turisme.


Noves obres

La subvenció del Pla de Foment del Turisme de la Generalitat s’ha aprovat en una sessió extraordinària del ple municipal. En el ple, s’ha aprovat també la modificació  d’algunes de les inversions previstes dins el pla d’inversions financerament sostenibles per aquest any. D’aquesta manera, i amb el canvi de finançament de les obres de remodelació del tercer tram del Rec Major, s’adjudicaran noves obres, entre les quals, es preveu el reasfaltat del tram pendent de carril per a bicicletes entre la pesquera número 10 i el Club Natació Banyoles; la reposició del sauló al passeig de l’Estany en el mateix tram; el canvi per sauló sòlid a l’aparcament públic del carrer de la Sardana i en un tram del camí de l’Horta; la connexió de la xarxa ciclable, entre l’Avinguda de la Farga i el Passeig Mossèn Constans, i diferents millores previstes en la Pla d’Accessibilitat municipal, entre altres. En total, es preveu una inversió de 224.107,70€.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top