‎Els ajuntaments i l´ORGT arriben a un acord per prendre noves mesures extraordinàries davant la situació d´alarma del COVID-19

L’ORGT (Organisme de Gestió Tributària) en acord amb els Ajuntaments han adoptat una sèrie de mesures extraordinàries de caràcter tributari amb l’objectiu de fer front a l’impacte econòmic i social del COVID-19.

Aquestes mesures agafen diferents àmbits entre els que destaquen, en primer lloc la recaptació voluntària:

-Els terminis de pagament en voluntària de les liquidacions que es troben en període de cobrament el dia 18 de març han estat ampliats fins el 30 d’abril de 2020.
- Els terminis de pagament en voluntària de liquidacions que s’hagin iniciat amb posterioritat al 18 de març s’han ampliat fins el 20 de maig de 2020.
- Padrons de l’Impost sobre vehicles de tracció mecànica, taxes i preus públics que actualment es troben en període voluntari de pagament, el cobrament s’ajorna fins l’1 de juny.

L’objectiu és demorar el càrrec en compte per a aquells contribuents que tinguin domiciliat el seu pagament, i facilitar el compliment de l’obligació de pagament als que no l’hagin domiciliat.

En segon lloc, els fraccionaments i ajornaments, el termini dels quals s’ha vist ampliat d’acord amb el següent detall:

- Ajornaments o fraccions, concedits abans del 18 de març de 2020, amb data de venciment entre el 18 de març i el 30 d’abril de 2020: el seu venciment es produirà el 30 d’ abril de 2020.
- Ajornaments o fraccions, concedits després del 18 de març de 2020, el seu venciment es produirà el 20 de maig de 2020.

En quant a l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), de moment es mantenen els períodes de pagament i dates per als pagaments domiciliats. En el cas dels no domiciliats aquest té data d’inici 4/5/2020, i final el 6/7/2020.


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top