‎En marxa la creació d'un laboratori urbà a Sabadell

La UAB i la CORE de Ciutats intel·ligents i sostenibles estan impulsant una prova pilot al barri de Covadonga de Sabadell, obert a la ciutadania, per crear un nou espai d'experimentació i de co-creació on provar solucions als reptes que té la ciutat.

Aquest futur laboratori urbà es vol que sigui un entorn obert on la ciutadania pugui imaginar i testejar solucions a reptes socials, urbans i ambientals als quals s’enfronta el barri de Covadonga i Sabadell en general. L'objectiu és generar la col·laboració entre veïnat, personal investigador i alumnat de la UAB.

Al llarg del 2020 està prevista la posada en marxa d’aquest nou espai de co-creació i s’organitzaran diferents activitats obertes a tothom. El passat dimecres, 29 de gener, va tenir lloc a l’Espai Emprius de Sabadell la presentació del projecte. Konstantinos Kourkoutas, coordinador de la CORE Ciutats Intel·ligents i Sostenibles de la UAB, va explicar els reptes que es volen abordar al Covadonga Urban Lab: la integració del barri en el conjunt de la ciutat, atreure el sector jove de Sabadell cap aquesta zona del municipi, promoure els hàbits saludables entre el veïnat i per últim, impulsar la mobilitat sostenible a la zona.

Durant la jornada també es van presentar els resultats obtinguts en els grups de treball que s’han fet fins al moment. De fet, des de ja fa setmanes, tots els actors implicats s'han reunit amb grups d'interès local perquè aportin la situació del barri de primera mà.

La creació d'aquest laboratori urbà s'emmarca dins del projecte UCITYLAB, finançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea, una iniciativa conjunta d’un consorci europeu de cinc institucions públiques d’educació superior de cinc països: la UAB, el Porto Business School, la Universitat de Ljubljana i l’Institut Mines-Télécom de París, que compta amb el suport de la Industry Innovation Network (UIIN). L’objectiu del consorci és fomentar la col·laboració entre universitats i ciutats per fer front conjuntament a reptes urbans de temàtica ambiental, econòmica i social.

El barri de Covadonga és un dels més antics i cèntrics d’aquesta ciutat del Vallès, s’estén des de la Gran Via fins al riu Ripoll, i alberga el Campus de la UAB de Sabadell. Hi havia acollit l’escorxador municipal i nombroses indústries i deu el seu nom al carrer de Covadonga, que és el més llarg de la ciutat.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top