‎Gairebé 50 projectes inscrits al Premi Mapei 2020

El passat 15 de juny va acabar la fase d'Informació, consultes, inscripció i lliurament de documentació, a la qual s'han inscrit gairebé 50 projectes. L'alt nombre d'obres presentades, la qualitat i l'àmplia varietat de propostes, contextos i localitzacions, demostra la creixent importància de l'Arquitectura Sostenible i de el propi Premi Mapei.

Segons dades d'Eulàlia Figuerola, arquitecte de l'GBCe i Secretària del Jurat, "en aquesta edició destaca respecte a les anteriors, la varietat de ciutats i poblacions en què se situen els projectes presentats".

En un moment com l'actual cobra cada vegada més importància la cita anual organitzada per Mapei al premiar la bona arquitectura i posar en valor la integració dels criteris de sostenibilitat en els projectes de noves obres i rehabilitacions realitzades al nostre país.

L'objectiu manifest de el Premi Mapei és fomentar la realització de projectes d'arquitectura sostenible, de manera que el concurs distingeix mitjançant una sèrie de premis a aquells projectes que combinin una alta qualitat arquitectònica amb un mínim impacte en el medi ambient.

Dotació. Els premis estan dotats amb més de 10.000 € entre les tres categories, més beques GBCe, viatge a Milà, placa, trofeu, diploma i àmplia difusió. Es poden consultar les bases del concurs en www.premiomapei.es; així com els projectes guanyadors de les tres edicions anteriors.

El proper dia 10 de juliol es comunicarà quins són els projectes preseleccionats. Selecció dels 10 projectes finalistes: 2020.10.16. Fallada dels Premis pel Jurat: el 2020.10.28. Avaluació per als estudiants de les ETSA: fins al 2020.11.06, inclusivament. Lliurament dels Premis: el 2020.11.19, en acte a celebrar a la Universitat de València. Els anteriors terminis són eventualment ampliables, a criteri de l'entitat organitzadora, amb comunicació pública al web de el premi.

El Jurat està compost per professionals de reconegut prestigi com: Juan Domingo Santos arquitecte i professor de Projectes a l'ETSA de Granada i la Technischen Univertät München. Recent guanyador al costat d'Álvaro Siza de el concurs internacional Atri de l'Alhambra. Sara De Giles Dubois, arquitecta i professora de Projectes a l'ETSA de Sevilla. Premi d'Arquitectura Espanyola en 2013. Carlos Quintáns Eiras, arquitecte i professor de Departament de Construccions arquitectòniques de l'ETSA de La Corunya. Lleó d'or de la Biennal de Venècia l'any 2016. Anna Noguera arquitecta fundadora de l'estudi AAN, guanyadors amb l'obra de Centre Esportiu Municipal de Turó de la Peira del Premi Ciutat de Barcelona 2020 en categoria d'Arquitectura i Urbanisme i d'el 1r Premi Mapei 2019. Bruno Sauer, arquitecte, director general d'el GBCe. Gabriel Ortín, arquitecte, director d'assistència tècnica de Mapei Spain i Eulàlia Figuerola, arquitecte de l'GBCe i Secretària de Jurat.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top