‎II CNADE: El congrés que vol acabar amb els papers

Els dies 4 i 5 de febrer tindrà lloc la trobada de tots els responsables de gestió documental i d'arxiu de les nostres administracions públiques, al Congrés Nacional d'Arxiu i Document Electrònic (CNADE). Aquesta segona edició de CNADE també se celebrarà a Leganés (Madrid).

Aviat seran història els papers, els formularis per triplicat, l'aportació de documents i fotocòpies, les compulses, la paperassa interminable i les muntanyes d'expedients i documents en taules, despatxos, llibreries i arxius. Però perquè això sigui realitat, i s'acabi el mareig de finestreta en finestreta, cal que aquells que coneixen el funcionament de les administracions i el procés dels actes administratius, el seu naixement, tràmit i finalització, realitzin una tasca àrdua d'adaptació a les noves normatives, tecnologies i possibilitats materials i d'infraestructures necessàries per a això.

A Leganés més de mig miler de responsables interessats a fer realitat com més aviat millor aquest objectiu, pertanyents a més de 250 institucions diferents, podran conèixer les problemàtiques, les propostes i solucions que actualment estan aplicant les diferents administracions: central, autonòmiques i locals. Els uns i els altres podran debatre, intercanviar i contrastar experiències i tecnologies amb els especialistes en gestió documental i arxiu d'altres sectors i d'altres països.


Experts del Regne Unit i Portugal

Així, en el panell de taules de debat, ponències i tallers podrem conèixer les experiències del Regne Unit i Portugal, les plataformes que des de l'administració central es posen a el servei de la resta d'administracions i els serveis que des de les comunitats autònomes també col·laboren a fer possible aquesta transformació.

Més d'un centenar de ponents compartiran les seves experiències i entre tots es donarà un impuls a aquesta necessària i obligada transformació, l'última fase nostres lleis la fixen per a octubre de 2020.
Comptarem amb la presència de responsables del Ministeri de Cultura i Esport, històricament lligat a al sector de l'arxiu, i també amb el nou Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital, que lidera l'impuls i desenvolupament del que anomenem administració electrònica. També hi assistiran les Federacions Espanyola i Andalusa de Municipis i Províncies, les comunitats d'Andalusia, Catalunya, Galícia, Madrid, Navarra ... i nombrosos ajuntaments i diputacions.

A més de debatre sobre temes tècnics, processos, procediments i gestió pròpies de el sector, també es debatrà sobre la transformació de la figura de gestor i l'arxiver que han de canviar i transitar cap a una nova forma de treballar, per a exercir una responsabilitat determinant en el canvi de paradigma que estem protagonitzant cap a una administració sense papers i lleugera de burocràcies innecessàries. Per a això les Associacions el sector presents al Congrés compartiran els seus casos d'èxit, visions i propostes, per tal que aquest Congrés contribueixi a posar en valor la figura d'aquests esforçats responsables públics que vetllen per la transparència, eficiència, bona gestió i preservació dels documents i els arxius.

Hi participen, donant suport aquesta transformació, les empreses més actives en el servei a les administracions públiques, com Gestiona, Odilo, Berger Levrault, T-Systems, acompanyades per AGTIC, ASAC, Audifilm, Iecisa / Fujitsu, Guadaltel, Kodak / Alaris, Liferay, Normadat, Odei i Spigraph.

El II Congrés Nacional d'Arxiu i Document Electrònic tindrà lloc al Centre Cívic José Saramago de Leganés els dies 4 i 5 de febrer. L'aforament està complet a dues setmanes de la seva celebració, el que demostra l'interès i ocupació de les nostres administracions en fer possible la transformació digital d'aquests serveis. Per poder atendre aquesta demanda, totes les sessions seran ofertes després del congrés en format vídeo a través de la pàgina web de l'congrés www.cnade.es per a aquells interessats que no puguin assistir a aquest fòrum de col·laboració.


 
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top