‎Jornada “Biofilia, connectant Salut i Benestar amb edificis i el territori”

L’Ajuntament de Sitges i BioEconomic, organitzen la IX Jornada Digital / Seminari Web - BioEconomic® Sitges 2020 “Biofilia, connectant Salut i Benestar amb edificis i el territori” que tindrà lloc el proper 25 de Setembre 2020, de 10h a 12h, mitjançant la Plataforma Zoom.

La finalitat de la Jornada és la de donar a conèixer com integrar la Biofilia en els edificis i en el territori, per donar-li un sentit de connexió amb la naturalesa. Es veurà la importància de la infraestructura verda en la salut. Un procés evolutiu de la selecció natural que actua en especies intel·ligents i la seva supervivència depèn de la connexió estreta amb el ambient i de l’apreciació pràctica de les plantes i dels animals en l’entorn. La construcció i la salut han de treballar plegats, es tracta d’integrar la Biofilia, reduint els consums energètics dels edificis, però també de reduir i limitar els riscos per a la salut dels usuaris. Es destacarà la qualitat i el respecte al medi ambient en l’edificació, profunditzant en com pot ser la construcció més respectuosa amb la qualitat de vida i la salut de les persones.
 
Els principis Passivhaus aporten un conjunt de millores globals, des de l’usuari a l’edifici fins arribar al medi ambient. Els espais es configuren mitjançant varis conceptes, podent incloure el concepte de la Biofilia, com espais més naturals.

Es podran veure casos d’èxit d’habitatges, edificis i territoris que aposten per la sostenibilitat.  

La inauguració i benvinguda anirà a càrrec d’Aurora Carbonell, Alcaldessa de Sitges. La presentació anirà a càrrec de Sebastià Parera, Manager de BioEconomic®. El moderador serà Eduard Terrado, Llicenciat en Ciències Geològiques per la Universitat de Barcelona i Regidor d’Urbanisme i d’Espais Naturals a l’Ajuntament de Sitges.

També es comptarà amb l’expertesa de Ainhoa Mata, Responsable de la Unitat d’ Edificis, Divisió de Gestió Energètica de l’ ICAEN que parlarà de les novetats en certificació i en la normativa de edificació.

Es seguirà amb el Context Global i Filosofia de l’estàndard Passivhaus, amb Micheel Wassouf, CEO Energiehaus, Architect, Certified Passivhaus Designer, Building Certifier. La xerrada sobre la tendència dels jardins verticals i cobertes enjardinades en el desenvolupament de les ciutats, anirà a càrrec José M. Blas, Paisatgista. També es podrà conèixer el cas d’èxit Nest City Lab, primer edifici amb disseny biofílic certificat a Espanya, per Daniel Vilavedra, CEO - Energy & Sustainability Consultant, Ecopenta. L’exposició “Ambients interiors saludables, confortables y sostenibles”, la durà a terme José López López, HVAC Product Manager, Eurofred.

La cloenda anirà a càrrec de Eduard Terrado i Pablo, Regidor de Urbanisme, Espais Naturals i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Sitges i Fc. Xavier Garcia-Marquès, Tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sitges.

La sessió finalitzarà amb un torn de precs i preguntes.


Inscripció gratuïta: www.bioeconomic.cat

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top