‎La Diputació i l’Ajuntament de Granollers acorden els termes per millorar l'entrada a Granollers per la carretera de Lliçà

La Junta de Govern Local ha aprovat el conveni de col·laboració amb la Diputació de Barcelona del projecte de millora de la mobilitat a l'entrada a Granollers per la BV-1432, la carretera de Lliçà, entre la C-17 i l'estació de tren de Granollers-Canovelles. La inversió d'aquesta actuació es valora en 1.066.109,43 EUR (IVA inclòs), cofinançats per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Granollers. D’acord amb el conveni, l’Ajuntament de Granollers assumirà una part del cost de l'actuació 422.982,17 EUR, import que podrà ser inferior en cas de produir-se una baixa en el procés de licitació, que s'està fent actualment.

Per altra banda, la Diputació de Barcelona, titular de la carretera, finançarà, contractarà i executarà les obres i, un cop acabades, s’encarregarà de la seva conservació i manteniment.

El tram de la BV-1432 que s'arranjarà és l'entrada per ponent a Granollers i travessa els barris de Terra Alta i Can Gili. El principal objectiu del projecte és la millora de la seguretat viària de la carretera, a més de proveir de les infraestructures suficients d’urbanització per pacificar el trànsit i dotar-lo de la qualitat paisatgística. Per aquest motiu s’urbanitzarà una nova rotonda d’accés a Terra Alta i es farà un pas de vianants per connectar les parades de bus existents. També s’implantarà un itinerari compartit per a vianants i ciclistes paral·lel a la carretera, que connectarà amb la rampa d'accés a l'estació de tren. A més es reduirà la calçada a 6,60 m amb un sol carril de circulació per sentit, a excepció de la cruïlla amb la carretera de Canovelles on es mantindrà el tercer carril de gir. L'actuació es completarà amb nou enllumenat i enjardinament i tractament paisatgístic de l'entorn.


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top