‎La Generalitat de Catalunya avança en el desenvolupament d'una plataforma de dades obertes que contribueixi a el desenvolupament de serveis intel·ligents

La Generalitat de Catalunya ofereix a municipis, empreses i la ciutadania informació territorial de la comunitat, a través del seu Portal de Dades Obertes. Es tracta del primer pas per a la creació d'una plataforma open data que contribueixi a el desenvolupament de solucions intel·ligents per millorar els serveis públics.

El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública català, a través de l'estratègia Smart Catalonia; i el Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, a través de la Secretaria de Transparència i Govern Obert, s'han posat a disposició de municipis, empreses i ciutadania informació sobre el territori, mitjançant el Portal de Dades Obertes de Catalunya. A més de publicar dades de l'administració pública, és una font d'informació per al desenvolupament de serveis intel·ligents.

D'acord amb la Generalitat, és el primer pas per a la creació d'una plataforma smart que aprofitarà l'ús de les tecnologies per innovar en els serveis públics locals o supramunicipals, impulsar el creixement econòmic i promoure territoris més sostenibles, integradors i intel·ligents.


Dades territorials sobre diferents àrees

Dins de la plataforma, s'ha creat l'etiqueta #SmartCatalonia, que conté 67 conjunts de dades sobre mobilitat, medi ambient, energia i salut, entre d'altres temes. Així mateix, s'està treballant en la millora de l'estructura i la qualitat de la informació actual, per tal de facilitar els estudis de correlació entre diferents àrees.

La iniciativa també contempla l'establiment d'un nou procediment perquè les administracions locals puguin sol·licitar dades territorials recollides per la Generalitat a través del correu electrònic smartcatalonia@gencat.cat.

Així, ja s'ha iniciat una petició referent a l'àrea del Vallès Oriental, per investigar la relació entre la contaminació ambiental amb la mobilitat, les emissions associades a l'activitat industrial i el consum energètic municipal -que actualment no es troba dins de la plataforma de dades oberts-. D'aquesta manera, després de l'estudi de la incidència real d'aquests àmbits sobre la contaminació, es podrà millorar la coordinació territorial.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top