‎La nova residència de Manresa per a persones grans se situarà al barri del Xup

La nova residència de persones grans de Manresa s’emplaçarà al Carrer Pare Ignasi Puig, al barri manresà del Xup.  La finca escollida té un terreny edificable de 5.712 m2, està situada davant l’Institut Sis i l’Escola Muntanya del Drac, i és de titularitat municipal, fruit d’una cessió d’un particular, que la va cedir al consistori amb la condició que es dediqués a la construcció d’una residència per a gent gran.
 
El nou equipament tindrà titularitat municipal, si bé properament se signarà un conveni amb la Generalitat, que és previst que hi financi un total de 60 places, de les 90 que tindrà el nou equipament. La voluntat de l’Ajuntament és que el centre sigui pioner i innovador, pensat per a les persones grans de l’actualitat així com l’adaptació a les futures generacions. La proximitat amb el barri i amb l’entorn natural de l’Anella Verda suposen que l’emplaçament esdevingui idoni per a la construcció de la nova residència municipal.
 
La presentació de l’emplaçament on és previst ubicar la residència s’ha realitzat amb la presència de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el primer tinent d’Alcalde i regidor de presidència, Marc Aloy; la regidora d’Acció i Inclusió Social, Mariona Homs; la regidora de Barris, Acció Comunitària i Civisme, Núria Masgrau; i representants de la Plataforma en Defensa de les Pensions i els Drets de la Gent Gran i representants de l’AV Pare Ignasi Puig.
 
El consistori considera que l’emplaçament permetrà que la nova residència sigui oberta a la comunitat, al barri i als seus serveis, i permetrà teixir relacions amb l’escola i institut del Xup, situats a escassos metres de la futura residència, així com mantindrà un contacte directe amb l’Anella Verda i els seus espais naturals, com la riera de Rajadell.
 
Un informe de la Generalitat també determina la idoneïtat d’aquesta finca, per davant d’altres opcions que s’havien posat sobre la taula, per la tranquil·litat de la zona i la proximitat amb el barri del Xup, la bona comunicació amb transport públic des de Manresa, la facilitat d’aparcament, la dimensió suficient per a l’edificació, els espais lliures controlats dins del mateix recinte i la possibilitat d’executar-se de forma immediata.
 
El terreny té la qualificació de sòl urbà consolidat, una edificabilitat màxima 5.712 m2, ocupació del 40% amb l’ús admès de sanitari assistencial. Per tant, la construcció de la residència per a gent gran serà possible de forma immediata, sense necessitat de modificar el planejament vigent.
 
A partir d’ara, l’Ajuntament encarregarà un estudi funcional, arquitectònic i de viabilitat econòmica, previ de la signatura del conveni amb l’Ajuntament de Manresa per a la concertació de 60 places públiques. La licitació per a la construcció i gestió de l’equipament, amb una previsió de 90 places, s’iniciarà en els propers mesos, i posteriorment s’haurà de redactar el projecte.
 
La nova residència per a persones grans de Manresa està previst que tingui unitats de convivència de fins a 17 persones, amb unitats especialitzades per a persones amb deteriorament cognitiu i demències avançades. El consistori té per objectiu, amb la posada en marxa del nou equipament,donar resposta en la mesura del possible a la demanda de places de residència que hi ha actualment a Manresa.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top