‎L’Ajuntament de Mataró renova l’enllumenat públic a diversos vials del Pla d’en Boet, Eixample, Rocafonda i El Palau

L’Ajuntament ha iniciat les obres de renovació d’enllumenat públic a diversos carrers dels barris del Pla d’en Boet, Eixample, Rocafonda i El Palau. L’actuació permetrà millorar la qualitat lumínica d’aquests carrers, que disposaran d’una il·luminació més uniforme i una millor reproducció cromàtica que permetrà apreciar més els colors dels objectes de l’espai públic. La renovació de l’enllumenat suposarà un estalvi energètic superior al 50 % i una reducció de la contaminació lumínica, ja que hi haurà un menor flux lluminós cap al cel.

Els treballs consisteixen en la renovació del cablejat elèctric i la reubicació i substitució de punts de llum per tecnologia LED. També es farà obra civil per reduir nombre de quadres. Els quadres definitius d’enllumenat disposaran de tots els mecanismes de mesura, control i protecció, dotant-los de sistema de telegestió. La major vida útil dels LEDs, juntament amb la reducció del número de quadres de comandament, reduirà el cost de manteniment de les instal·lacions.

Les obres formen part del Pla Director de l’Enllumenat Públic i del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima de Mataró (PAESC) com a mesura de reducció d’emissions i eficiència energètica.

El termini previst per a l’execució dels treballs és d’entre 8 i 9 mesos, el cost global és de 787.075 € i van a càrrec d’Electricitat Boquet, SL.

 
Actuació en quatre barris


 Al Pla d’en Boet, les actuacions es duran a terme a l’avinguda de Lluis Companys, avinguda de Francesc Macià, carrer de Ciutat Freta, carrer d’Alarona, carrer de Sant Cugat, passatges del Pla d’en Boet (Comtes Mir i Borrell, Jaume II, …), voltants del Clos Arqueològic de Torre Llauder, Parc de la Pollancreda, carrer de Roma, carrer de Sant Valentí, carrer de Javier Castaños i carrer de Llauder, plaça de l’Assemblea de Catalunya i passeig de Pau Claris.

A la zona est de la ciutat, els treballs es faran a l’avinguda d’Amèrica, ronda d’Alfons X el Savi, parc i barri del Palau, grup de carrers de Les Santes, carrer i carretera de Mata, carrer de Marià Fortuny, Ciutat Jardí, carrer i passeig de Rocafonda, carrer de mossèn Fornells, carrer de Josep Anselm Clavé, carrer de l’Esplanada, carrer de Los Álamos, convent de les Caputxines, carrer d’Agustín Moreto, carrer de Josep Sabater i Sust, i carrer de Pedro Antonio Alarcón.

 
Fons FEDER


El Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima de Mataró (PAESC) inclou entre les seves línies de treball la de generar un estalvi de fins a un 20% del consum energètic municipal a on es realitzin accions d’estalvi i eficiència energètica; impulsar mesures d’estalvi i eficiència energètica en tots els àmbits de la ciutat i fomentar la cultura de l’estalvi i l’eficiència energètica a l’organització municipal i a la ciutat.

Aquesta actuació s’emmarca en el projecte "Procés d'impuls de la Transició Energètica de Mataró" està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea, en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, eixos prioritaris 4 i 6 (2ª convocatòria), amb un ajut de 1.361.321,59 €.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top