‎L'Ajuntament de Rubí ampliarà el fons de contingència per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus

L'Ajuntament de Rubí té previst incrementar fins als 250.000 euros el fons de contingència municipal. La partida pressupostària, dotada actualment amb 100.000 euros, s'ampliarà tan aviat com sigui possible per tal de donar resposta als perjudicis ocasionats a la ciutat com a conseqüència del coronavirus (Covid-19).

El fons de contingència és una quantitat de diners que reserven els municipis en el seu pressupost anual per poder fer front a sobrevinguts que, precisament pel seu caràcter excepcional, no poden ser coberts amb altres partides, ja que posarien en risc els resultats de la programació financera . La comissió municipal de seguiment del coronavirus ha acordat ampliar-lo "per poder fer front a situacions derivades d'aquest període excepcional", com ha destacat l'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

A banda d'aquesta mesura, també s'ha aprovat ajornar el cobrament dels impostos, taxes i preus públics municipals fruit de la situació d'emergència, amb l'objectiu de mitigar-ne els efectes econòmics sobre la ciutadania. En el cas concret de la taxa d'ocupació de la via pública, aquesta es revisarà per ajustar-la als índexs reals d'ocupació que s'hagin produït.

La decisió de la corporació local està en sintonia amb l'anunci, per part de Govern, de l'ampliació del termini perquè les persones contribuents puguin fer front a el pagament de tributs i formular al·legacions. Aquesta flexibilització afecta procediments ja iniciats i distingeix entre tràmits oberts, per als quals el termini s'ampliarà fins al 30 d'abril, i tràmits que encara s'han d'obrir, que veuran incrementat el termini de resposta fins al 20 de maig.

L'Ajuntament de Rubí ja està treballant en una modificació del calendari fiscal que reculli tots aquests canvis.


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top