‎L'Ajuntament de Tarragona reclama a l'Estat disposar del superàvit disponible de 2019 per "garantir el bon funcionament dels serveis públics"

L’Ajuntament de Tarragona reclama a l’Estat Espanyol poder mobilitzar plenament el superàvit disponible del 2019 sense limitacions per garantir el bon funcionament dels serveis públics, i contribuir al benestar i progrés de les persones i de les comunitats locals en el seu conjunt. També es demana flexibilització de la regla de la despesa, per a que entitats locals amb capacitat financera puguin fer front sense limitacions al nou escenari econòmic que es presenta.

A més, l’Ajuntament reclama que es garanteixin les aportacions previstes de les administracions supramunicipals per a l’any 2020 i que s’arbitrin les mesures legals per fer possible la contractació de persones per a donar resposta als nous usuaris de serveis socials.

Per últim, es requereix redefinir els programes destinats a actuacions municipals o els nous programes de finançament europeu del període 2021-2027 i comunicar aquesta declaració al Ministeri de Política Territorial i Funció Pública i a la Subdelegació del Govern a Tarragona, així com a l’Associació Catalana de Municipis, a la Federació de Municipis de Catalunya i a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.


Modificacions al pressupost per pal·liar la crisi de la COVID-19

Per una altra banda, al plenari també s’han aprovat dos modificatius de crèdit per import de 639.331.06 €. Per una banda, 108.523,06€ són decrets d’emergència per accions directes amb la situació actual del covid-19. Entre aquestes despeses s’inclouen el subministrament mascaretes, ulleres protectores, bates, guants, així com despeses per poder realitzar teletreball per part dels treballadors municipals i que l’Ajuntament no s’aturi.

Així mateix, 300.000 euros més dels aprovats es destinaran a ajuts al comerç de Tarragona; 100.000 euros més, a subvencions d’estímul a l’activitat cultural professional i 50.000 euros, a la fumigació d’espais per a la prevenció de la covid-19.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top