‎L’Ajuntament de Tordera aprova el pressupost municipal per al 2020 valorat en prop de 18 ME

El govern municipal ha presentat els comptes municipals com a una eina de treball compartit entre les diferents àrees municipals. El pressupost, que es xifra en prop de 18 ME, proposa tres objectius estratègics: garantir la seguretat ciutadana i el civisme, promoure l’ocupació a través de la generació de nous llocs de treball i afavorir la participació ciutadana des de l’òptica de la transparència, l’administració electrònica i l’associacionisme.

L'exercici pel 2020 es projecta havent assolit el repte dels últims anys de rebaixar l’endeutament públic. Segons la regidora d’hisenda, Jenifer Jansa, el departament d’intervenció preveu tancar el 2019 amb un romanent positiu superior als 400.000€ i un endeutament inferior al 50%. Aquesta rebaixa permet que el pressupost 2020 redistribueixi la despesa de les àrees municipals,  adaptant-la a les necessitats de cada servei i garantint el compliment dels objectius establerts per l’estratègia de govern.

D’una banda, les àrees de Seguretat, Obres i Civisme treballaran conjuntament per reforçar la prevenció, la seguretat ciutadana, la protecció civil  i la lluita contra l’incivisme. El pressupost d’aquestes àrees que creix en un 49%,  estableix la instal·lació de noves càmeres de seguretat i l’ampliació i millora dels recursos tècnics i materials la Policia Local. També s’amplia les partides destinades a la millora dels camins rurals, la neteja de carrers, l’impuls de noves campanyes de civisme i l’eliminació de residus.  

Al pressupost 2020 creix considerablement la despesa en les àrees de la Promoció Econòmica i l’Ocupació (+26’63%). El Departament d’Urbanisme ha aconseguit recentment finalitzar els tràmits tècnics i administratius perquè les empreses situades als  polígons industrials de Can Buscà i la Mina d’Or puguin ampliar aquest 2020 les seves instal·lacions.

Davant  la nova oferta laboral que generarà l’ampliació d’aquestes empreses, el Departament d’Ocupació i Promoció Econòmica s’ha reforçat amb més recursos formatius i d’inserció per tal que les empreses disposin de personal qualificat.  També es reforçarà l’àmbit de l’emprenedoria i el comerç, impulsant conjuntament amb l’Àrea de Medi Ambient (+28%) diferents projectes inclosos en el marc dels objectius de desenvolupament sostenible que veuran la llum properament i que afavoriran, entre d’altres, noves iniciatives públiques i privades més sostenibles i eficients amb l’entorn.

El tercer objectiu del pressupost municipal s’adreça a reforçar la participació ciutadana. Amb aquesta voluntat, l’exercici 2020 amplia les partides destinades a millorar i facilitar les eines de  l’administració electrònica, guanyar en transparència i seguir promovent iniciatives de participació activa. També, en els àmbits dels Serveis Socials i Personals es reforçarà el paper de les entitats, recuperant les jornades d’associacionisme local,  elaborant nous plans de diagnosi, potenciant  nous esdeveniments lúdics i esportius , obrint nous espais polivalents com l’Hospital de pobres, incrementant els recursos per a la comunitat educativa i destinant més ajudes a les famílies amb infants al càrrec.

El pressupost municipal es va aprovar amb els vots a favor de Junts per Tordera, PSC Tordera i Mes Tordera. 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top