‎L’Ajuntament de Vacarisses aprova els pressupostos de 2020

El darrer ple de l’Ajuntament de Vacarisses es va centrar en els pressupostos de 2020, amb un import de 9.361.940,75 euros, un 5,59% més que l’any anterior, gràcies als ingressos provinents del segellament de l’abocador de Coll Cardús, les tones que entren al CTR per a reciclatge i la pujada d’algunes taxes. D’aquesta manera, els diners destinats a inversions, 536.000 euros, augmenten un 75%.

Una de les inversions previstes correspon a una aportació del PSC referent a la renovació de canonades d’aigua en alguns carrers de Can Serra i Torreblanca I, que havien quedat obsoletes i que causaven fuites freqüentment. Per continuar millorant el subministrament d’aigua, també se substituiran aparells com comptadors, reductors, etc. Altres inversions aniran destinades a equipaments, com la zona esportiva de Can Serra, la pista del Ventayol, La Fàbrica i la Biblioteca El Castell. I continuant amb l’aposta per les energies verdes, s’instal·laran plaques fotovoltaiques a la coberta del poliesportiu municipal i l’enllumenat de La Creu serà substituït per tecnologia LED.

Per àrees, la que més incrementa el seu pressupost és Seguretat Ciutadana, per la instal·lació de càmeres de vigilància d’accés de vehicles, noves emissores per a la Policia Local, una app i l’augment del número d’agents. En aquest cas, s’han tingut presents algunes demandes del grup de Veïns per Vacarisses (VxV).

La següent regidoria amb major dotació és Acció Social, per la implementació del Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS), que aposta per una nova mirada dels serveis socials, més preventiva. També augmenten els imports destinats a la nova regidoria de Sanitat i Benestar Animal, per l’augment del servei de recollida d’animals perduts o abandonats i les conseqüents campanyes per una tinença responsable; Polítiques de Gènere, per a la ubicació de Punts Lila durant les festes majors; Educació, per continuar apostant per l’Aula d’Adults i oferir nous cursos de català i anglès; Joventut, destacant la reforma del sostre del casal de joves o Punt de Vol, i Cultura, per consolidar els programes culturals ja endegats i per impulsar un nou premi literari.

En la seva explicació dels pressupostos, l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, també va voler destacar els projectes que s’emprendran des de Medi Ambient per conservar i estudiar les rieres del municipi i la major col·laboració amb l’Institut d’Ornitologia de Catalunya (ICO). A més, des de Mobilitat Territorial, s’està estudiant com millorar el transport públic a Vacarisses, un replantejament que requerirà la posada en marxa d’una app per a les persones usuàries.

En definitiva, “presentem uns pressupostos que creixen en relació amb els de l’any anterior i que reparteixen la inversió per tot el territori amb actuacions en diverses urbanitzacions”, va expressar Masana. “L’objectiu és millorar la qualitat de vida de la nostra ciutadania, a partir de demandes fetes pel mateix veïnat, associacions, entitats i alguns grups municipals”, va concloure l’alcalde vacarissà.

Els pressupostos de l’equip de govern van rebre el suport del PSC per tractar-se de “propostes progressistes i d’esquerres”, tal com va afirmar la regidoria socialista Concepción Miranda, qui també va remarcar “la bona gestió econòmica dels darrers anys, que ha reduït l’endeutament de l’Ajuntament”.

VxV, Movem Vacarisses (MV) i Ciutadans (C’s) van abstenir-se. Pedro Serna, de VxV, va agrair haver pogut fer-hi aportacions, però va lamentar: “Esperàvem una major resposta de l’equip de govern quant al manteniment de carrers del Ventayol mentre no s’urbanitzin”. Des de MV, Clara Fuster, va mostrar la disconformitat del seu grup, “no tant per les propostes, sinó per les carències en àrees que considerem prioritàries, com Mobilitat, Urbanisme, Habitatge, Medi Ambient i Educació”. La regidora de C’s, Estefanía Muñoz, no va intervenir.

En canvi, UIPV va votar en contra dels pressupostos presentats. Salvador Boada va demanar que “es racionalitzin els projectes”, ja que consideren que no cal remodelar alguns dels espais previstos. “Els diners s’han de gestionar millor per intentar que la gent pagui el mínim”, va afegir el regidor.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top