‎Les aules del futur són de Resol

La Universitat Oberta de Catalunya està innovant amb l'espai per aprendre a l'escola, que no ha experimentat canvis pel que fa a la seva configuració i estructura des de fa molts anys. A través del projecte de recerca “Smart Classroom”, s’implementa un model d’aula diferent al que estem acostumats amb colors neutres, sense decoració, ambient càlid i unes cadires còmodes que són la clau d’aquests nous espais per aprendre.

Per aconseguir que l’alumnat es senti còmode, no només cal un espai càlid sinó que les cadires han de ser adients, resistents i confortables.

Les cadires, de Resol i tot el mobiliari de l’aula és versàtil i fàcil de moure i això fa que els alumnes s’hi sentin bé i tranquils.  Smart Classroom és un projecte que té com a objectiu dissenyar, implementar i avaluar l’organització i l’estructura (arquitectura interior i disseny) dels models d’aula i els recursos que les omplen, posant especial atenció a la integració didàctica de les noves tecnologies.

Des el grup de recerca Smart Classroom consideren que s’ha de fer un esforç per trobar un espai que trenqui les barreres de les dinàmiques antigues on els docents segueixen molt vinculats al concepte d’escola tradicional.

Actualment, el projecte s’està duent a terme com a prova pilot a cinc escoles de Catalunya entre les que destaquen l’Escola Roser Capdevila de Sant Joan Despí o l’Escola Lola Anglada d’Esplugues de Llobregat.

Font Imatge: TV3
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top