‎Les fonts dels 51 parcs metropolitans gestionats per l’AMB queden fora de servei per minimitzar el risc de contagi de Covid-19

Com a mesura preventiva i per frenar la transmissió de la COVID-19, l’AMB, d’acord amb tots els ajuntaments metropolitans, ha deixat fora de servei totes les fonts públiques situades als parcs metropolitans que gestiona directament i que encara resten oberts, que són els que no disposen de tancaments perimetrals per ser tancats al públic.

Aquesta mesura, que afecta 51 parcs repartits en 33 municipis metropolitans, s’ha pres seguint les recomanacions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

 Atès que les fonts públiques són instal·lacions on normalment hi ha contacte amb les mans o la boca, l’AMB i els ajuntaments metropolitans han decidit deixar-les sense ús i instal·lar-hi una senyalització per evitar que es facin servir. Les persones sense llar que utilitzen habitualment les fonts i que es vegin afectades per aquesta mesura han d’adreçar-se als seus ajuntaments.

 Una vegada superat el període de risc i abans que es puguin tornar a utilitzar, l’AMB netejarà i desinfectarà les fonts i les instal·lacions del voltant, seguint el procediment habitual davant d’aturades.

 L’AMB recorda que aquesta mesura obeeix al risc que suposen unes instal·lacions d’ús comunitari com les fonts públiques. Tanmateix, la qualitat i seguretat de l’aigua potable està garantida en tot moment pel que fa al subministrament a les llars.

 La mesura de deixar les fonts sense ús se suma a un seguit d’accions preventives posades en marxa als parcs metropolitans des de l’inici de l’estat d’alarma per la COVID-19: la clausura total dels parcs amb tancament perimetral i la prohibició d’accés a totes les zones de jocs infantils.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top