‎Ripoll realitza actuacions per combatre l’eruga defoliadora del boix

Un any més, amb l’arribada del bon temps, els  boixos de Ripoll es tornen a veure afectats per les erugues defoliadores del boix (Cydalima perspectalis). Aquesta és una plaga que va sorprendre l’any passat per l’elevat nombre d’exemplars que es podien veure arreu, sobretot de les papallones que als vespres volaven l’entorn de qualsevol llum.

Per tal de combatre la plaga el servei de jardineria contractat per  l’Ajuntament, en aquest cas la Fundació MAP,  porta a terme tractaments insecticides als boixos de titularitat municipal. Concretament aquests dies s’ha actuat als boixos de les jardineres del c. Progrés, del parc de l’Estació, a les tanques de Cal Déu i a les jardineres de la Pl. 1 d’octubre. Aquests tractaments es fan periòdicament, seguint el calendari establert, per intentar erradicar una plaga resistent i devastadora.

Es recomana a tots els veïns que apliquin tractaments als boixos dels seus jardins particulars, si volen protegir-los de la plaga. El tractament dels boixos es pot encarregar a un servei de jardineria o bé es pot adquirir el producte (preferiblement ecològics i no agressius per a altres espècies) amb totes les precaucions i eines necessàries aplicar-lo nosaltres mateixos.  Un cop aplicat el producte caldrà repetir el tractament quan tornin a aparèixer.

Més informació https://ripoll.cat/informacio-sobre-la-plaga-de-la-papallona-del-boix-2/
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top