‎Salou presenta un sistema que permetrà controlar l'ocupació de les platges

L’alcalde Pere Granados va presentar el divendres 29 de maig en roda de premsa a la plaça de les Comunitats Autònomes de Salou el sistema de control d’aforament de les platges del municipi. Una solució tecnològica, a través de sensors, gràcies a la qual es podran conèixer, en temps real, els nivells d’ocupació de les platges salouenques; de forma que els visitants / usuaris, mitjançant el seu terminal mòbil, podran informar-se del seu estat, en sectors concrets. Aquest sistema començarà a funcionar al juny.

A la roda de premsa hi van assistir, també, Jesús Barragán, regidor de Platges: Concessions i Autoritzacions; Julia Gómez, regidora de Platges: Qualitat i Pla d'Usos; Pedro Madrona, regidor de Platges: Manteniment, Reparacions i Adequacions; i David González, regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat.

Es tracta d’una fórmula que ajudarà les persones a actuar de manera responsable, complint amb les indicacions de seguretat i no acudint als punts amb més saturació, quan se sobrepassin els límits d’aforament permesos.

La informació relativa a les platges la rebrà la Policia Local, que podrà actuar en conseqüència en cas d’incompliment de les normes de seguretat i de no ser respectada la informació dissuassòria que s’ofereix.

El sistema es basa en una tecnologia avançada no intrusiva a la intimitat (els sensors, formats per càmeres, no transmeten ni enregistren imatges) que capta el moviment de les persones a la sorra; i el propi sensor analitza les imatges i, únicament, transmet la informació del recompte obtingut, sense transmissió de cap imatge, perquè l’usuari, a través del seu dispositiu mòbil (via web platges.salou.cat), pugui rebre-la en un mapa de les platges, on l’alerti de l’ocupació i, així, pugui actuar d’acord amb la norma d’aforament permès, en cada sector de platja.

En total, s’instal·laran 22 sensors intel·ligents (amb tecnologia deep learning), que engloben un llindar de 150 metres, que comptaran les persones que, en temps real, es trobin a la platja (sorra). Estaran repartits de la següent manera:
- Platja de Llevant: 7
- Platja de Ponent: 8
- Platja dels Capellans: 1
- Cala Llenguadets: 1
- Platja Llarga: 2
- Cala Font: 1
- Cala Vinya: 1
- Cala Crancs: 1

Aquest nou sistema de control representa un nou canal d’informació sobre l’estat d’ocupació de les platges, que convida a la responsabilitat d’ús; així com preveu i evita aglomeracions; permet una millor organització i gestió per garantir la seguretat sanitària i la protecció dels usuaris / banyistes; i ajuda a desenvolupar l’objectiu d’un Salou sostenible i intel·ligent.

Cal dir que a platges.salou.cat s’hi podrà accedir des de dispositius mòbils tipus Android o Iphone sense necessitat de descarregar cap app al mòbil. El format de la informació serà senzill, entenedor i a través d’un mapa. Es podrà saber si es pot accedir a la platja perquè hi haurà una llegenda fàcil i entenedora, en tres colors: verd, taronja i vermell, indicant si el nombre de persones és acceptable (verd), es troba en llindar de la capacitat (taronja) o simplement ja no s’hi pot accedir (vermell).

L’alcalde de Salou, Pere Granados, va manifestar que “Salou ha fet una aposta per la digitalització i l’aplicació de les noves tecnologies en la gestió del municipi, i, en aquest sentit, estem treballant amb diferents programes per convertir Salou en una destinació intel·ligent i sostenible”. Així, “el municipi treballa per assolir la certificació de Destinació Turística Intel·ligent (DTI)”, que facilitarà una integració del visitant a Salou, un salt important quantitativament i qualitativa, pel que fa a la convivència amb les noves tecnologies.

Granados va recordar també que, fa uns mesos, la Generalitat de Catalunya va distingir Salou amb el segell de Sóc Smart, que l'acredita com un dels municipis catalans més avançats que ha fet una aposta estratègica per esdevenir una ciutat intel·ligent i millorar la vida dels seus ciutadans i ciutadanes a través de l’aplicació de tecnologia avançada.

L’alcalde va destacar que “treballem sota el principi de la rigorositat pel control de les platges i, per això, les dividirem en sectors virtuals, sense barreres físiques”. Així, a la platja de Llevant n’hi haurà 6, i a la de Ponent, 5.

Pere Granados també va apel·lar a la responsabilitat personal i col·lectiva, de les persones, que “és fonamental” perquè “un cop siguin a la platja mantinguin la distància de seguretat dels dos metres” i “respectin les recomanacions sanitàries”.

L’alcalde va recordar que, precisament, la responsabilitat individual i col·lectiva ha fet que Salou tingui uns nivells molt baixos durant tot aquest procés de pandèmia, estant per sota de la mitjana de la província de Tarragona. Per tant, “Salou és un municipi net de coronavirus i és un municipi segur”, ha afirmat, i ha afegit que “ens hem de mantenir en aquesta situació”, tant per la salut de les persones com pel present i el futur del sector turístic, motor de l’economia.

Les empreses que treballen en el nou sistema de control de l’aforament de platges són: BOSCH, que és el fabricant del producte del sensor càmera; ABAST, que és el contractista principal; i l'empresa Lan Technology, que configura la part sensora de les càmeres.

Cal dir que les platges de Salou no tindran cap separació física, un fet que facilitarà la neteja, oxigenació i desinfecció de la sorra, a diari.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top