‎Sant Cugat aprova definitivament el pressupost municipal per a l’exercici de 2020

El Ple de l’Ajuntament de Sant Cugat ha aprovat definitivament el pressupost municipal per a l’any 2020. Els comptes han tirat endavant en una sessió extraordinària amb els vots a favor d’ERC-MES, el PSC i CUP-PC, i els vots en contra de JuntsxSantCugat i C’s.

Abans de l’aprovació, el ple ha hagut de resoldre les 169 al·legacions presentades pel grup municipal de Ciutadans (són les úniques que han rebut aquests comptes). L’equip de govern les ha rebutjades totes –per tenir una consideració política i no tècnica- excepte una relacionada amb l’àmbit judicial: deixar de pagar la quota de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Aquesta decisió s’ha pres per imperatiu legal, ja que hi ha una sentència judicial que així ho obliga.


Creix el pressupost municipal per atendre la crisi de la Covid-19

La xifra global del pressupost per aquest any és de 149.161.482,19 €, dels quals 136.402.788,4 € corresponen al pressupost ordinari i 12.758.693,79 € al pressupost d’inversions. Respecte el pressupost anterior, globalment s’ha registrat un augment del 12,89% ja que el 2019 va ser de 132.133.425,30. Aquest augment és possible gràcies a la previsió de l’Ajuntament de comptar amb més ingressos aquest any 2020.
El pressupost 2020 –així com les incorporacions de romanents i superàvit del 2019- vol ser una eina per ajudar a superar la crisi econòmica ocasionada per la Convid-19, pel confinament de la població i l’aturada de l’activitat econòmica que pateixen la ciutadania, les entitats, els comerços, les persones autònomes i les empreses. A més, el pressupost també té l’objectiu de reforçar els serveis municipals que han d’atendre les noves necessitats socials generades per aquesta pandèmia. A més a més, també s’han incorporat 11,5M€ dels romanents pressupostaris del 2019 per impulsar mesures per fer front a la pandèmia.

Paral·lelament, l’Ajuntament farà un esforç inversor per ajudar a millorar la ciutat –a través d’obres, projectes de millora d’equipaments, compra de béns materials...- i contribuir a reactivar l’economia. Per aquest motiu els recursos destinats a inversió creixeran un 22%, passant dels 10,2 M€ del 2019 als 12,76 M€ d’aquest any 2020.
El pressupost es pot consultar a visorpressupostari.santcugat.cat.


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top