‎Sant Vicenç dels Horts aprova l'enderrocament de l'edifici de Ca la Manela, pas previ per construir l'escola bressol municipal El Petit Mamut

La Junta de Govern Local ha aprovat l’inici de les obres per enderrocar l’edifici de Ca la Manela, ubicat al barri de Vila Vella entre els carrers de Barcelona i de Mossèn Josep Duran. En aquests terrenys es construirà la nova escola bressol municipal El Petit Mamut, que suposarà una millora qualitativa respecte de l’emplaçament actual del carrer del Riu, ja que es guanyarà en espai, en accessibilitat i en eficiència energètica, entre d’altres millores.

La regidora d’Educació, Patricia Higueras , ha explicat que “ la voluntat de l’equip de govern és que el veïnat disposi dels millors serveis públics el més aviat possible. Tindrem un nou equipament més ampli i modern per atendre els infants de 0 a 3 anys i les seves famílies ”.

Quins són els terminis?

A principis del mes d’octubre es preveu que s’enderroqui l’immoble de Ca la Manela, treballs que duraran unes dues setmanes i que seran delicats ja que s’ha de retirar molta quantitat de fibrociment. A partir d’aquí s’iniciaran l’estudi topogràfic de la parcel·la i el geotècnic del terreny, els contractes dels quals ja estan a punt. Amb aquesta informació, l'equip tècnic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) podrà avançar el projecte d'execució, que estarà llest a principis de l’any vinent. Amb el document sobre la taula, l’Ajuntament haurà d’aprovar-lo i adjudicar les obres.

D’altra banda, cal recordar que s'han dut a terme prospeccions arqueològiques supervisades pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i que s’ha descartat l'existència de restes arqueològiques d'interès.

El nou emplaçament

La ubicació escollida és l’ideal per tal de disposar d’un nou equipament, més gran i accessible, abans que finalitzi el contracte de lloguer de l’edifici on es troba ara escola bressol El Petit Mamut. A més l’emplaçament nou es troba molt a prop de l’actual, fet que suposarà una comoditat per les famílies.

El projecte anterior, que preveia ubicar el centre a uns terrenys propers a l’estació de tren de la Vinyala, suposava un procés molt més lent que l’actual, atès que era necessari modificar el Pla General Metropolità. Aquest tràmit és complex i es pot allargar fins als dos anys. Per altra banda, l’Ajuntament compta amb informes que desaconsellen que aquell espai aculli una escola bressol, ja que es troba en una zona amb dèficit de llum solar i problemes de mobilitat.

Com serà l’edifici?

La nova escola bressol municipal tindrà una superfície total de 458 m2 i un pati de 436 m2. L’edifici, que constarà d’una planta baixa i un pis, acollirà quatre aules comunes, una aula multisensorial i un espai polivalent. També hi haurà espai pel personal educador, el despatx de direcció, un magatzem, banys i vestidors. L’edifici estarà dissenyat amb criteris d'accessibilitat, sostenibilitat i eficiència energètica. Hi haurà dos accessos a l’edifici: el principal serà pel carrer de Mossèn Josep Duran, i pels serveis serà pel carrer de Barcelona.

El projecte el gestionen conjuntament el departament municipal d’Urbanisme i l'AMB, amb un equip multidisciplinar de professionals de l’arquitectura, l’enginyeria, el paisatgisme, etc. a més d’especialistes en escoles bressol. També es compta amb la l’ajuda de l'actual equip educatiu de l'escola bressol municipal El Petit Mamut, que col·laborarà per adequar al màxim l’espai a les necessitats dels infants i del personal del centre.


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top