‎Sismotur participa en la redacció de la norma UNE: Semàntica de dades de turisme

En el marc del Comitè de CTN178 (normalització de ciutats intel·ligents), Sismotur ha co-redactat juntament amb Globaldit, ITH i Segittur la futura norma UNE PNE 178.503 "Destinacions Turístiques Intel·ligents. Semàntica aplicada a turisme ", aportant l'expertise de 20 anys modelant més de 20.000 recursos turístics i l'experiència adquirida en la gestió del grup mundial de turisme de schema.org. La norma UNE 178.503 defineix una semàntica base que permet representar la informació rellevant en la qual es conforma la destinació turística, garantint la interoperabilitat de les seves plataformes turístiques i de ciutat intel·ligent i amb desenvolupaments de tercers. Així, l'estàndard inclou un vocabulari de més de 80 termes, una taxonomia i un annex amb exemples de codificació. Aquesta Norma estableix les bases a utilitzar per les ciutats, destinacions i actors de la indústria en relació amb la generació de continguts digitals en els diferents canals utilitzats pels turistes i visitants. Aquesta norma ha estat publicada al BOE i es troba en procés d'informació pública, esperant-la seva aprovació en la segona meitat de 2019.
         
La Norma # UNE178503 juntament amb la # UNE178504, relacionada amb el sector hoteler, són clau per avançar en la transformació i competitivitat de les destinacions turístiques intel·ligents i se sumen a altres estàndards d'èxit mundial en aquest àmbit com la UNE 178.501.

Les dues normes han estat desenvolupades pel Comitè Tècnic de Normalització CTN 178 / SC 5 Destinacions Turístiques intel·ligents d'UNE, l'organisme espanyol de normalització, sota el lideratge de la Sociedad Mercantil Estatal para la Gestión de la Innovación y las Tecnologías Turísticas (SEGITTUR) i la coordinació del  Instituto Tecnológico Hotelero (ITH), Globaldit i Sismotur. Les normes s'han elaborat amb la participació i consens de totes les parts implicades.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top