‎Un nou eix amable per als vianants unirà el nucli antic d’Igualada amb el Mercat de la Masuca

L’Ajuntament d’Igualada iniciarà properament les obres d’arranjament de les voravies del carrer del Pare Mariano, el passatge de Cornet i el carrer de la Virtut, a més d’un tram del carrer Trinitat, per millorar en conjunt els itineraris accessibles en l’entorn urbà i, en concret, de l’eix del Mercat des del carrer dels Esquilador fins al del Cardenal Vives. Les obres tenen una durada màxima prevista de quatre mesos i un pressupost d’execució de 204.6669,61 €.

L’àmbit que abasta el projecte forma part de l’anomenat Eix del Mercat, que és una zona de prioritat invertida, amb velocitat limitada a 30 Km/h. El projecte preveu ampliar l’amplada de les voreres, que actualment són molt estretes, per millorar la circulació dels vianants, especialment de les persones amb mobilitat reduïda. Les actuacions en la calçada se centraran principalment en la reposició del paviment i l’adequació de la recollida d’aigües. Es mantindrà la xarxa de clavegueram i es col·locaran nous embornals.

L’eixamplament de les voreres comportarà l’eliminació de les places d’aparcament que hi ha en aquesta zona, mesura que quedarà compensada amb la creació d’una nova zona blanca d’estacionament, situada entre el carrer Delícies i el C/ Virtut, que tindrà capacitat per a 26 cotxes i 4 motos.

L’alcalde, Marc Castells, ha destacat que “aquesta intervenció ens permetrà unir el nucli antic amb la zona del Mercat de la Masuca a través d’un eix amable per als vianants, ampliant el model que ja vam aplicar al c/ dels Esquiladors. I això és possible gràcies a la creació d’una nova zona blanca d’aparcaments, que se suma a les que ja hi ha”. I ha afegit que aquest projecte forma part de la decisió estratègica de dinamitzar i transformar tota la zona del Mercat de la Masuca, que a mig termini inclourà el nou campus de salut i estarà ben a prop del nou enllaç amb la ronda Sud”.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top