“Sant Cugat Aprèn”, un projecte interactiu per fomentar l’aprenentatge cooperatiu a través de l'entorn local

“Sant Cugat Aprèn” és un projecte educatiu a través del qual  professorat i alumnes incorporen una nova eina al servei de la innovació educativa en el currículum escolar. Es tracta d‘una oportunitat per als centres de fomentar l’aprenentatge a través de les noves tecnologies, de manera col·lectiva i incorporant l’entorn local. S’ utilitzen com a metodologies el treball cooperatiu, resolució de reptes i problemes, el treball per projectes i la classe invertida.

Es tracta d’un projecte interactiu, que a través de l’aplicació per a dispositius mòbils, així com de la seva pàgina web, busca que els usuaris, adoptin, adaptin, creïn i comparteixin continguts i aprenentatges. En una primera fase “STC Aprèn” pot servir al professorat per incorporar noves tecnologies en les matèries. En una segona, es vol fomentar el desenvolupament de l’alumnat amb les noves tecnologies, usant programari obert per treballar continguts, mentre que finalment es vol que es treballi de manera conjunta i col·laborativa.

En el moment del llançament, “STC Aprèn” neix amb 4 itineraris per Sant Cugat que treballen la geolocalització de punts d’interès, rutes, jocs de pistes i jocs de preguntes que augmentaran progressivament pel que seran creats pel professorat, alumnat i famílies dels diferents centres utilitzant la Plataforma web i les Apps per a mòbils iOS i Android.

El projecte permet el treball amb continguts locals de qualsevol àrea i mostra models i exemples de treball amb projectes que abasten diferents disciplines i que permeten treballar les diferents intel•ligències de les persones, emocional, lingüística, musical, artístic, social, espiritual, matemàtic...
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top