Barcelona farà una renovació d’un parc amb col·laboració público-privada

L’Ajuntament de Barcelona ha signat un conveni de col·laboració amb Merlin Properties i Immobiliària Colonial per remodelar els jardins de Clara Campoamor.
 
Aquest conveni té com a finalitat definir la col·laboració entre l'Ajuntament de Barcelona, Parcs i Jardins de Barcelona, Institut Municipal, i la iniciativa privada, és a dir, les mercantils Merlin Properties i Immobiliària Colonial, per tal que l'Ajuntament de Barcelona procedeixi a remodelar els jardins, perquè aquests tinguin una fisonomia i configuració més adequades a les necessitats i demandes actuals de la ciutadania, amb la creació de zones d'estada, jocs i gaudi, tenint en compte, així mateix, les necessitats del sector terciari que hi ha en l'entorn i, sobretot, posant en relleu l'espai on actualment es troba l'escultura i la font, dins de l'eix viari i comercial de l'avinguda Diagonal.

Amb l'execució del Projecte Executiu es persegueix el compliment dels objectius d'interès públic següents:

- Millorar l'espai amb criteris de sostenibilitat i recerca d'un manteniment òptim.
- Millorar la mobilitat als jardins: dotar-los d'una més bona accessibilitat des de les diferents entrades al parc, reforçar els corredors laterals existents i eliminar les barreres arquitectòniques actuals i les diferències de cota des de l'avinguda Diagonal.
- Posar en relleu l'entorn de l'escultura existent com a homenatge a Clara Campoamor i integrar-la en l'entorn.
- Potenciar l'ús dels jardins per part de la ciutadania i plantejar zones d'estada, descans i socialització.
- Millorar la zona de jocs infantils.
- Millorar el mobiliari urbà.
- Gestionar l'arbratge existent i la nova jardineria.
- Adequar l'enllumenat.

Merlin Properties va llançar un concurs d'idees en relació amb la remodelació dels jardins, el guanyador del qual va ser l'equip tècnic Daniel Mòdol Urbanism+Architecture, qui ha presentat l'Avantprojecte d'obra de remodelació dels jardins de Clara Campoamor. Aquest ha estat validat pels serveis tècnics de l'Ajuntament de Barcelona, així com pels responsables de l'espai públic (REP) corresponents, segons tramitació de BIMSA, per indicació del Districte de les Corts, per a la redacció posterior del corresponent Projecte Executiu. 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top