El Centre de Visió per Computador instal·la una eina pionera que analitza el consum energètic

 

L'eina permet mesurar i controlar on-line les condicions climàtiques i els consums d'il·luminació, calefacció, refrigeració i altres equipaments de l'edifici i, d'aquesta manera, establir mesures de millora energètica. 
 
L'eficiència energètica és clau per al desenvolupament sostenible i per a la preservació del medi ambient, i al mateix temps, per estalviar costos en el consum energètic. Per això, el control del consum d'energia és important per millorar l’eficiència energètica. En aquest sentit, el Centre de Visió per Computador ha instal·lat JOULESS al seu edifici ubicat al Parc de Recerca UAB, un sistema de gestió energètica on-line que permet el control en temps real dels consums elèctrics, d'aigua i de gas d'edifici.
 
Aquest sistema ha estat desenvolupat conjuntament per l'spin-off de la Universitat Autònoma de Barcelona DLM i l'empresa BOQUET, un important referent en molts ajuntaments en  serveis d'enginyeria energètica, instal·lacions i manteniment.
 
JOULESS té una interfície intuïtiva que permet consultar els consums energètics i realitzar anàlisis estadístiques sobre les instal·lacions. També enregistra dades de les condicions climàtiques i de confort dels espais per tal d' ajustar els consums a la demanda energètica. A més, integra un tauler digital on es publica els indicadors d'eficiència energètica i mediambientals més significatius per comunicar i conscienciar tots els usuaris de l'edifici. Per exemple al CVC, hi haurà un monitor instal·lat al vestíbul per veure la temperatura a l'interior de l'edifici, la humitat, els quilowatts a temps real que hi ha al edifici, uns indicadors energètics com el consum mig per persona en una hora o per metre quadrat, afegint altres indicadors que el CVC vol publicar, com els consums mensuals de paper.
 
"Gràcies a aquesta eina podrem analitzar el consum històric que genera l'activitat que es desenvolupa a l'edifici i així, establir mesures de millora energètica i estalviar costos", explica Josep Lladós, director del Centre de Visió per Computador. I és que el fet de monitoritzar el consum energètic pot arribar a suposar un estalvi del 30% de la factura elèctrica, en el cas del CVC, així com plantejar-se a mig termini la certificació mediambiental ISO 50.001.
 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top