Igualada començarà aquest any un dels parcs infantils i juvenils més grans de Catalunya

El govern de Junts per Igualada ha presentat els principals projectes per aquest any 2022. De les principals apostes que s’han de començar a realitzar aquest any l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, acompanyat de la tienta d’alcalde i regidora d’Urbanisme, Carlota Carner ha destacat l’inici de la segona fase del Parc Central, que sumarà 20.000 m2 nous als 25.000 m2 que conformen la primera part del Parc a la zona de gespa.

Castells ha iniciat la presentació del projecte explicant que el govern de la ciutat va impulsar el Parc Central l’any 2017. L’alcalde ha explicat que ”estem satisfets d’haver dotat el Parc Central de la qualitat que es mereix un espai d’aquestes dimensions a Igualada i que la ciutadania ja s’ha fet totalment seu”. Per finalitzar aquesta primera part del projecte de forma definitiva, aquesta primera s’instal·larà el carril bici.

Un nou parc infantil i juvenil que sumarà 20.000m2 al Parc Central

La segona fase del Parc Central preveu la creació d’un dels parcs infantils i juvenils més grans de Catalunya i estarà situat a l’espai que hi ha entre l’Hospital Universitari d’Igualada i la zona de gespa de l’actual Parc Central. Aquest nou gran parc es farà en dues fases. La primera començarà aquest 2022 amb una actuació en 20.000 m2 i la segona, que comprendrà els 10.000 m2 restants, està previst que s’iniciï l’any 2024.

Fa dos anys que el govern treballa en aquest nou parc que ha estat projectat pel despatx d’arquitectes paisatgistes Batlle i Roig. L’espai havia de tenir un Skate Park, ja que era una demanda insistent dels joves i nens de la ciutat. El primer pas per fer-ho possible va ser la realització d’una consulta sobre com havia de ser aquest Skate Park amb la participació de gairebé 1.400 joves i infants d’Igualada que van votar entre diversos projectes presentats. A partir d’aquí, s’ha desenvolupat un projecte que va en la línia del govern de Junts per Igualada d’impulsar la transformació verda d’Igualada posant-la al servei de la ciutadania.

Tots els estudis mostren, tal i com s’ha pogut veure aquests últims anys, que les zones verdes i naturals són essencials per a tenir una bona salut ja que comporten beneficis no nomes per la salut física sinó que també per la salut mental.

Per aquest motiu s’ha projectat aquest gran espai on en primer lloc hi haurà un dels millors Skate Parks d’Europa, amb unes dimensions de bowl i verticalitat úniques a Catalunya en consonància amb les exigències de les competicions olímpiques. El disseny de l’espai ha comptat, també, amb l’assessorament d’experts igualadins d’aquestes disciplines. La superfície general destinada a l’Skate Park és de més de 2.000 m2.  Amb aquest nou espai, la ciutat guanyarà un nou equipament esportiu d’aquesta disciplina que ja és olímpica.

L’ampliació del Parc Central també contempla una gran esplanada arbrada en la què s’hi instal·laran diversos jocs infantils i un circuït de Pump Track. En aquesta zona s’hi plantaran més de 200 arbres que generaran espais d’ombra. Tal i com ja es fa en la primera part del parc, el rec serà totalment amb aigua freàtica, complint així amb la voluntat del govern d’aconseguir que el manteniment del parc sigui sostenible mediambientalment.

Un dels elements més singulars d’aquest nou parc serà un biollac, un gran llac d’aigua depurada de manera natural, que permetrà que aquest nou parc a Igualada es pugui convertir en una zona de conscienciació sobre la sostenibilitat i els efectes del canvi climàtic. La incorporació d’aquesta zona natural permetrà gaudir de la natura i de la biodiversitat en un espai que abans era industrial. L’ampliació també tindrà un carril bici que seguirà el de la primera part del Parc Central que es farà aquesta primavera.

Aquesta primera fase de l’actuació tindrà un pressupost del voltant de 900.000€ que seran finançats amb base a subvencions i recursos externs. La principal aportació serà de la Diputació de Barcelona tot i que el govern de Junts per Igualada, segueix captant inversions d’altres organismes per complementar al màxim aquesta ampliació del parc.

La previsió és que l’obra es liciti el primer trimestre d’aquest any i les obres s’iniciïn a la primavera, amb una durada aproximada de 12 mesos. 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top