14.000 recàrregues de vehicles elèctrics a la xarxa municipal d’aparcaments de Reus aquest 2022

Des del mes de gener i fins al 15 de desembre, les estacions de càrrega per a vehicles elèctrics que hi ha a la xarxa municipal d’aparcaments han registrat 13.958 recàrregues. El nombre d’usuaris ha estat de 935 amb més de 4 milions de minuts de recàrrega en total.

L’any 2021 es van registrar 11.538 recàrregues de 700 usuaris diferents. Les xifres demostren que les estacions de càrrega situades als aparcaments estan optimitzades i s’utilitzen per part d’un número cada cop més gran d’usuaris.

La xarxa municipal de pàrquings de Reus va ser pionera en la implantació de punts de càrrega per a vehicles elèctrics el 2014. Des d’aleshores, el seu ús ha crescut de manera exponencial i els pàrquings amb més ocupació, com el pàrquing Llibertat, s’han equipat amb més punts per fer front a la demanda.

Actualment, hi ha punts de càrrega als pàrquings Oques, Baluard, Pastoreta, Passeig Prim, Sant Ferran, La Fira Centre Comercial i Llibertat. La capacitat total permet recarregar fins a 44 vehicles de manera simultània, 16 punts dels quals estan al pàrquing Llibertat i 4 a cadascun de la resta d’aparcaments. Aquí cal afegir-hi els punts de càrrega disponibles a la via pública.
Pagament per energia consumida el 2023

Des de la seva instal·lació fa gairebé 9 anys, la recàrrega als aparcaments municipals ha estat gratuïta, l’usuari només ha d’abonar el cost de la recàrrega ràpida que es pot fer a la via pública. A partir de l’1 de gener, a causa de l’increment de la demanda i del preu del subministrament elèctric, es cobrarà per l’energia consumida també als aparcaments, una mesura per afavorir la rotació.

L’import serà el mateix que ja s’aplica actualment als punts de recàrrega situats en zona blava: 0,40 €/Kwh. Als punts instal·lats al carrer l’energia consumida es paga des del 2020. Pel que fa al preu de l’aparcament, els vehicles elèctrics continuaran aparcant a la xarxa municipal amb un descompte del 25%, de manera que l’import màxim diari no supera els 3 euros.


Informació a temps real a l’app Aparcar

Pel que fa a l’ocupació, abans d’accedir a la xarxa municipal d’aparcaments els usuaris poden consultar a través de l’aplicació Aparcar l’ocupació dels punts de recàrrega, per saber quins estan disponibles.

L’Ajuntament de Reus i Reus Mobilitat i Serveis treballen per fer créixer la xarxa de punts de recàrrega als aparcaments a mesura que va augmentant la demanda.


 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top