175.000 bombetes LED il·luminaran el Nadal a Sant Cugat

L’alcaldessa, Mercè Conesa, presidirà dimecres 3 de desembre la tradicional encesa dels llums de Nadal al municipi. L’acte tindrà lloc a les 18 hores a la plaça Octavià i s’oferirà xocolatada, coca i brou per a tothom. També hi haurà l’espectacle d’animació infantil “Reggae per Xics” a càrrec del grup The Penguins.  

Enguany, i com a novetat destacada de la decoració nadalenca a Sant Cugat, l’Ajuntament guarnirà el xiprer de la plaça Octavià amb unes 400 boles de Nadal fetes amb ganxet. Aquestes boles han estat teixides per usuaris dels següents casals de gent gran de Sant Cugat: Llar d’Avis de la Parròquia, Residència Pública Sant Cugat (Santa Rosa), Col•lectiu Gent Gran Sant Cugat Residència Sant Salvador, Col•lectiu Gent Gran de Mira-sol, Col•lectiu Gent gran de les Planes, Col•lectiu Gent Gran de la Floresta, Casal d’Avis de Valldoreix, Associació de Veïns de Monestir i Amma Sant Cugat. 

Tot l’enllumenat nadalenc de Sant Cugat funciona amb bombetes tipus LED. S’han instal·lat diverses ornamentacions amb un total de 174.374 LEDS, el mateix nombre de bombetes que l’any passat. Es preveu que el consum total de l’enllumenat durant tots el període d’encesa també sigui similar al de l’any 2011 (3.945 KWh).

Els llums de Nadal s’encendran cada dia entre les 17:30 i les 23 hores, a excepció de la nit i el dia de Nadal, el dia de Sant Esteve, Cap d’Any i el dia de Reis, que romandran encesos fins a les 2 de la matinada. L’últim dia d’encesa serà el 6 de gener de 2015.

 
Un enllumenat de Nadal sostenible
 
L’any 2009 l’Ajuntament va finalitzar el procés –iniciat l’any 2007- per substituir les bombetes de baix consum dels llums ornamentals de Nadal per noves bombetes amb tecnologia LED. L’objectiu d’aquest canvi va ser fer més sostenible l’enllumenat nadalenc de Sant Cugat i conscienciar els ciutadans sobre les actuacions que afavoreixen la lluita contra el canvi climàtic. En aquest sentit, cal recordar que les mesures de protecció medioambiental són un dels eixos prioritaris de l’estratègia d’actuació municipal. 
 
Els canvis aplicats durant els darrers anys a l’enllumenat nadalenc han donat els següents resultats:
 
• Any 2006: el consum va ser de 35.236 KWh i les emissions de CO2 a l’atmosfera van ser de 16’05 tones. Els llums de Nadal es van encendre la primera setmana de desembre.
• Any 2007: el consum va ser de 26.694 KWh i les emissions de CO2 a l’atmosfera van ser de 12’16 tones. L’encesa dels llums de Nadal es va retardar una setmana i es va començar a incorporar bombetes tipus LED als llums ornamentals.
• Any 2008: el consum va ser de 15.889 KWh i les emissions de CO2 a l’atmosfera van ser de 7’24 tones. L’encesa de llums de Nadal es va continuar retardant fins a la segona setmana de desembre.
• Any 2009: el consum va ser de 3.349 KWh i les emissions a l’atmosfera de 1’52 tones. L’encesa de llums de Nadal es va fer el dia 9 de desembre. Es va completar la incorporació de bombetes LED a tot l’enllumenat.
• Any 2010: el consum va ser de 4.389 KWh i les emissions a l’atmosfera de 1’9 tones. L’encesa dels llums es va fer el dia 3 de desembre.
• Anys 2011, 2012 i 2013: El consum va ser de 3.945 KWh i les emissions a l’atmosfera de 1’7 tones.
Cal destacar que, si es compara el consum previst per aquest any 2014 amb el consum de l’any 2006 –quan encara no s’havia col•locat cap llum tipus LED-, les emissions de CO2 a l’atmosfera es reduiran un 89%.

Principals característiques de l’enllumenat de Nadal
 
• Nombre total de microbombetes LED utilitzades: 174.374
• Els plafons són d’alumini, amb marc de protecció per evitar possibles desperfectes a les figures i tenen un disseny innovador
• El diàmetre del fil lluminós és de 13 mm com a mínim
• Tots els elements són amb llum blanca
• L’alçada lliure sota les garlandes tipus plafó és en tot moment superior a 5 metres (excepte en casos puntuals) per permetre el pas de la cavalcada de reis i altres vehicles especials
• Respecte els horaris d’encesa, cal afegir que els llums de Nadal col•locats als fanals s’encendran amb el mateix horari del fanal. Gràcies a la instal·lació realitzada l’any 2010 i 2011, aquests s’apagaran transcorregudes 4 hores per tal de complir amb la normativa catalana de prevenció de la contaminació lumínica i el reglament d’eficiència energètica.

 
Font: Ajuntament de Sant Cugat
 

 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top