29 milions d'euros per impulsar grans projectes empresarials de recerca i innovació

 

La Generalitat de Catalunya destinarà aquest any 29M€ a l’impuls de grans projectes empresarials de recerca i innovació. Ho farà a través de la segona convocatòria de les Comunitats RIS3CAT, impulsades per ACCIÓ, que tenen per objectiu transformar l’economia catalana a través del desenvolupament de nous productes i serveis.

La convocatòria per a nous projectes de gran impacte s’obrirà el proper setembre i es preveu que junts mobilitzin 65M€.

“Aquesta convocatòria és l'esforç més gran en matèria d’innovació fet mai a Catalunya” segons el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget. “A través de l’estratègia RIS3CAT, ens estem alineant amb Europa per impulsar una economia més competitiva”. Les Comunitats RIS3CAT busquen traccionar el sector privat per tal de multiplicar els resultats en generació de riquesa i creació d’ocupació.

Fins al 2020, la Generalitat destinarà al programa de Comunitats RIS3CAT un pressupost de 72M€ provinents del fons europeu FEDER.

Les comunitats són agrupacions voluntàries d’empreses i agents del sistema d’R+D i innovació, que mitjançant projectes de 3 anys crearan nous productes i serveis donant resposta a les necessitats de la societat a través de la innovació.

D’aquesta manera, s’impulsa la creació d’ocupació d’alt nivell tècnic i científic i futures inversions tècniques i productives. Es preveu que fins al 2020 es mobilitzaran 200 milions d’euros i hi participaran 1.700 empreses i agents del sistema d’innovació català i 6.200 professionals.


Presentació de les primeres cinc Comunitats RIS3CAT

Les cinc primeres Comunitats RI3CAT que s’han posat en marxa al 2016 estan formades per 108 entitats participants i més 1.300 professionals. Són cinc projectes sectorials que mobilitzaran en total 43,8M€, i que, a banda, han comptat amb un pressupost de 19,1M€ d’ACCIÓ.

Aquests grans projectes empresarials estan liderats per l’IRTA, Biocat, Leitat, l’IREC i Ficosa. Cada comunitat ha dissenyat un pla de treball i aquests sumen, en total, 26 projectes d’R+D i preveuen un total de 225 actuacions de creació de nous productes i serveis, una cinquantena de noves marques creades o registrades i la creació d’una desena de noves empreses.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top