400 ciutadans participen en la prova pilot del projecte SUPERHUB de mobilitat urbana sostenible

Vint socis internacionals, entre ells el centre tecnològic Barcelona Digital, l’Ajuntament de Barcelona, l’ATM, ETRA I+D i la Universitat Politècnica de Catalunya, participen en el projecte europeu SUPERHUB, que té per objectiu aplicar les darreres innovacions TIC al transport urbà, i que avui comença la seva prova pilot a Barcelona amb la col·laboració de més de 400 ciutadans.

SUPERHUB està creant una plataforma oberta, accessible via web i mòbil, capaç d’aglutinar en temps real tota la oferta i serveis de transports existents, i, entre d’altres, definirà les millors rutes de desplaçament i les alternatives, tenint en compte les preferències de cada usuari i les circumstàncies de trànsit en temps real, tot fomentant al mateix temps el respecte al medi ambient a través del transport, en línia amb l’estratègia de desenvolupament sostenible de la Unió Europea.

SUPERHUB impulsa un nou ecosistema de serveis de mobilitat urbana on tothom surt beneficiat: els ciutadans disposaran de combinacions ràpides i menys contaminants per fer els seus desplaçaments; les empreses de trànsit podran gestionar més eficaçment els seus serveis; i les entitats públiques podran valorar millor el resultat de les seves polítiques de mobilitat.

El projecte compta amb un pressupost de 10 M d’euros, a través del 7è Programa Marc de la Unió Europea, i té una durada de tres anys.


Prova pilot a Barcelona

Hèlsinki ja està testejant l’app de SUPERHUB. Del 9 de setembre al 7 d’octubre serà el torn de Barcelona i, en paral•lel, de Milà. A la ciutat comtal, el projecte comptarà amb l’ajuda de 400 voluntaris, viatgers urbans que es mouen per la capital catalana i per la seva regió metropolitana, i que testejaran l’app amb els seus smartphones.

L'app, en fase experimental, ja permet provar les principals funcionalitats: planificar viatges, cercar les millors opcions de rutes i mitjans de transport (trens de rodalia, metro, ferrocarrils, bici, vehicles d'ús privat), calcular el CO2 produït per les opcions escollides de viatge, etc. Al llarg del 2014, es realitzaran les proves finals amb totes les funcionalitats implementades a l’app.


Consorci

El consorci europeu de SUPERHUB està liderat per GFI Adelior NV. Hi participen les entitats Diesis, Create-Net, Fondazione Legambiente, Vodafone, Etra I+D, Universitat d’Aberdeen, Ajuntament de Barcelona, Centre Txec de Recerca del Transport, Universitat de Hèlsinki, Universitat Politècnica de Catalunya, Barcelona Digital Centre Tecnològic, Universitat Tècnica de Txèquia a Praga, Autoritat Regional del Transport d’Hèlsinki, Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona, Autoguidovie, Accanto Systems, Game2Growth, eXrade i Azienda Trasporti Milanesi.

Font: bdigital.org

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top