634.000 € per a la xarxa de camins i la integració paisatgística dels polígons industrials i rotondes interurbanes a l’Alt Penedès

A finals de febrer es va celebrar Ple ordinari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès on es va presentar la proposta de l’Àrea d’Economia i Hisenda d’aprovació de l’expedient de modificació de crèdit número 2 del pressupost de 2017.

Ramon Carbó, president de l’Àrea, va explicar que calia suplementar algunes partides del pressupost per incorporar majors ingressos, per valor de 126.733 €, rebuts de la Generalitat, per als serveis de Consum, Habitatge, Joventut i Benestar Social (ajuts d’urgència social i atenció domiciliària per a les persones amb dependència). La proposta es va aprovar amb els vots a favor dels grups de CiU, el PSC-PA, ERC i el PP, i l’abstenció de la CUP-PA i Entesa.

Dins l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, hi havia 3 propostes sobre la inclusió de diferents actuacions en les línies de subvenció de les Meses de Concertació del Pla “Xarxa de Governs Locals 2016-2019” de la Diputació de Barcelona.

La primera, les obres de manteniment en 14 camins rurals comarcals seleccionats en base als criteris proposats des de l’Oficina Tècnica del mateix Consell Comarcal, a saber: camins que formen part del programa d’arranjament de la Xarxa bàsica comarcal de camins rurals del Consell Comarcal, camins d’àmbit supramunicipal, arranjaments consistents preferentment en el manteniment dels desperfectes en el ferm actual i camins de municipis disposats a col•laborar amb el Consell Comarcal en l’execució de l’obra. La proposta que es portava a aprovació preveia que la Diputació de Barcelona subvencionarà amb 400.000 € les obres de manteniment, que s’hauran d’executar durant el període 2017-2018.

Els 14 camins seleccionats són: a Castellví de la Marca, el camí que passa per Cal Molins Nou, Cal Frares i Cal Bruna (fins a enllaçar amb el nucli de Sardinyola, a Santa Margarida i els Monjos); a Font-rubí i la Granada, el camí de la Carrerada i el camí dels Pujols; a Gelida, el camí del Puig; a Mediona, el camí de la Creueta (que connecta amb Sant Quintí) i el camí de les Llambardes (que connecta amb la Llacuna i Torrelles de Foix); a Olèrdola, el camí de Penyafel (que connecta amb Santa Margarida i els Monjos); a Sant Llorenç d’Hortons, el camí fins a Sant Joan Samora; a Sant Sadurní d’Anoia, el camí que va de Sant Llorenç fins a Espiells i el camí que va de Can Catassús fins a Mas Asperó. I també, el camí de les Cabanyes a la Granada, el camí de Can Rossell de la Serra (de Subirats a Torrelavit), el camí de Can Batista (de Subirats a Sant Sadurní d’Anoia), el camí de la Berna (a Torrelles de Foix) i el camí de la Font (de Font-rubí a Vilobí del Penedès). Aquesta proposta es va aprovar per unanimitat de tots els grups comarcals.

La segona proposta consistia en obres d’enjardinament en 5 polígons industrials, per integrar-los paisatgísticament. Els polígons proposats són: el de Sant Pere Molanta (a Olèrdola), el polígon la Masia i el punt de la gasolinera (a Sant Cugat Sesgarrigues), el polígon els Vinyets-Fogars (a Sant Quintí de Mediona) i el polígon de Torrelavit. L’import d’aquestes obres serà de 100.000 €.

La tercera proposta consistia en l’enjardinament de 5 rotondes interurbanes situades a peu de carretera: a la C-15, les rotondes de la Granada, Santa Fe del Penedès i Vilafranca del Penedès, i a la N-340, les rotondes d’accés als polígons de Sant Pere Molanta (Olèrdola) i dels Cinc Ponts (Sant Cugat Sesgarrigues). El Consell Comarcal hi destinarà 134.000 €.

Francesc Olivella, president del Consell Comarcal i president de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, va explicar la necessitat d’integrar paisatgísticament aquests espais perquè “el paisatge és un dels actius més importants de la nostra comarca, i posar ordre en el territori és fer-lo més interessant des del punt de vista turístic i enoturístic”. Aquestes dues propostes d’inclusió en les línies de subvenció de la Diputació es van aprovar amb els vots a favor dels grups de CiU, el PSC-PA, ERC, Entesa i el PP, i l’abstenció de la CUP-PA.

Un cop finalitzades les propostes d’acord i dins la fase de control, el secretari va donar compte dels decrets de la Presidència, les resolucions de la Gerència i les actes de la Junta de Govern.

Tot seguit va començar el debat de les mocions. La primera, l’adhesió a la campanya “Casa Nostra És Casa Vostra”, conformada per milers de persones a títol individual, col·lectius i moviments socials, ONG i empreses del sector cultural, amb l’objectiu de denunciar la situació que viuen les persones refugiades i immigrants, aconseguir la sensibilització i mobilització de la ciutadania i demanar polítiques d’acollida reals i efectives a les institucions, sota el lema “volem acollir”. La moció es va aprovar amb els vots a favor dels grups de CiU, el PSC-PA, ERC, la CUP-PA i Entesa i el vot en contra del PP.

La segona moció, presentada pels grups comarcals del PSC-CP i CiU, i presentada per la consellera comarcal d’Empresa i Ocupació i de Productes de la Terra, Susanna Mèrida, dóna suport al manifest “Lluita amb Unió de Pagesos per la dignitat de la pagesia”. El manifest resumeix en sis eixos els reptes als quals cal fer front perquè el camp català contribueixi adequadament al benestar de la societat catalana: “la dignificació i el reconeixement del paper de la pagesia en la societat”, “el respecte a la voluntat democràtica de la pagesia professional catalana de ser representada institucionalment en més de dos terços per Unió de Pagesos”, “els preus remuneradors per a la pagesia”, “el respecte a les prioritats en desenvolupament rural”, “la gestió diligent i eficaç de la fauna salvatge”, i “l’aturada de les arbitrarietats, per uns espais agraris protegits i productius”. La moció va ser aprovada per unanimitat.

En aquest punt del Ple, es va incorporar pel procediment d’urgència i es va aprovar per unanimitat un nou punt de l’ordre del dia d’acceptació de la subvenció dels fons FEDER de la Unió Europea per al projecte presentat pel Consell Comarcal “Penedès 360º”, de turisme actiu, sostenible i cultural.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top