67 Ajuntaments obtenen el Segell de transparència Infoparticipa

El Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és un distintiu creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB. En aquesta segona edició, el Consell Certificador ha acordat concedir-lo als webs de 67 ajuntaments, un xifra que suposa gairebé el doble dels 34 de la primera edició. D’aquests, 20 han assolit una puntuació del 100% d’indicadors positius, mentre que a la primera edició només eren 3. Un ha aconseguit una Menció. I s’ha acordat atorgar un reconeixement a altres 9 ajuntaments, sigui perquè han passat d’un suspens a un aprovat superior al 60%, sigui de forma excepcional, perquè compten amb la puntuació requerida per a un Segell o una Menció però els falta complir un o dos indicadors preferents. En total, doncs, han merescut algun guardó del Segell Infoparticipa els webs de 77 ajuntaments, mentre que a la primera edició van ser 48.
 
Per la supervisió dels criteris d’avaluació i de concessió dels guardons, es va crear el passat 18 de novembre un òrgan col·legiat: el Consell Certificador del Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, presidit pel Secretari de Cooperació i coordinació de les administracions locals del departament de Governació i relacions institucionals de la Generalitat, Marc Prat.
 
Aquestes bones pràctiques s’avaluen al Mapa Infoparticipa a partir de 41 indicadors que responen a quatre preguntes bàsiques a les quals les ciutadanes i els ciutadans tenen dret a tenir resposta: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, quina informació proporcionen sobre la gestió i quines eines ofereixen per a la participació. Aquest mapa és una plataforma en línia elaborat per la UAB des del 2012. La versió actual s'ha elaborat gràcies al suport d'un projecte R+ D+i concedit pel Ministeri d'Economia i Competitivitat (2013-2015).

L'acte de lliurament de les distincions tenir lloc el passat 22 de Desembre i va comptar amb la presència de la vicepresidenta del Govern de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega, del vicerector de Relacions Institucionals i Territori de la UAB, Manel Sabés i d'alcaldes i alcaldesses de les ciutats acreditades.
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top