84 persones en risc d'exclusió accedeixen al món laboral

El Programa de Conservació d'Espais Naturals i Reinserció Social, impulsat per la Diputació de Girona i l'Obra Social "la Caixa" i, ha contribuït a la inserció laboral de 84 persones en risc d'exclusió social al llarg d'aquest últim any a les comarques gironines. D'aquesta manera, el conveni entre l'entitat i la Diputació de Girona compleix amb el seu doble objectiu: contribuir a la millora i el manteniment dels espais naturals de la demarcació de Girona i promoure la integració laboral i social de les persones desfavorides.

L'acord de col·laboració, iniciat ara fa deu anys, ha suposat una inversió per part de l'entitat financera de gairebé 10 milions d'euros. Des que aquesta iniciativa es va posar en marxa s'han realitzat 150 projectes i s'ha facilitat la inserció de 782 persones en el món laboral. A aquests valors, encara caldrà afegir-hi els dels nous projectes que s'iniciaran el proper setembre.
 
Algunes de les actuacions en què intervenen aquestes persones són la neteja i la desbrossada forestal, la recuperació de la vegetació de ribera, la plantació d'espècies autòctones d'arbres i arbustos en espais degradats, l'eliminació de flora exòtica invasora d'hàbitats naturals, la desbrossada d'espais oberts, etc.


Conservació i recuperació de la biodiversitat a l'Alt Empordà

Destaquen projectes com una franja de baixa combustibilitat a la forest pública Muntanya de Portbou, propietat de la Generalitat de Catalunya, amb la finalitat de facilitar la intervenció als mitjans d'extinció en cas d'un gran incendi forestal en aquest sector fronterer de l'Alt Empordà. En aquest cas dels treballs forestals i la instal•lació d'abeuradors per al bestiar se n'han encarregat nou persones de la Fundació ALTEM de Figueres. L'eliminació de flora exòtica invasora és una altra línia d'actuació prioritària, en la qual destaquen els treballs de control i eliminació del plomall de la Pampa al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà.

També s'inclou la recuperació de pastures i espais oberts al Matagalls, a una finca pública de la Diputació de Girona dins del Parc Natural del Montseny, on cinc persones de la fundació Tac Osona han estat desbrossant matolls per recuperar 4,23 hectàrees d'antigues pastures.

 
El perfil dels treballadors i les entitats


Les persones que han pres part en aquests projectes presenten dificultats d'accés al món laboral per diverses causes. Un nombre considerable tenen alguna discapacitat física i intel•lectual; d'altres, dificultats per trobar feina a causa de la seva falta d'experiència; hi ha també molts immigrants, així com casos d'exdrogoaddictes, reclusos en tercer grau, etc.

Entre les entitats dedicades a la inserció sociolaboral amb què s'ha col•laborat aquest darrer any hi ha la Fundació Astres, la Fundació ALTEM, la Fundació DRISSA, el Centre Ocupacional i Especial de Treball del Pla de l'Estany (COIET), la Fundació Onyar - La Selva, la Fundació MAP, la Fundació Ramón Noguera, la cooperativa La Fageda i la fundació Tac Osona, entre altres.


Font: Diputació de Girona

 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top