A Espanya hi ha 168 xarxes de calor amb biomassa, 80 de les quals a Catalunya

L’Associació d’Empreses de Xarxes de Calor i Fred (ADHAC) ha donat a conèixer el seu cens anual d’aquest tipus d’instal·lacions a Espanya. En total n’hi ha 247, de les quals 220 són de calor, 3 de fred i 24 d’ambdues. Aquestes xarxes equivalen a un estalvi de 156.000 Tn de CO2 l’any i un estalvi mitjà del 81% en consum de combustibles fòssils.

De les 247 xarxes totals, la majoria (174) són d’energies renovables, amb la biomassa acaparant la quasi totalitat, amb 168. No obstant això, tot i el menor nombre de xarxes de gas natural (34), la seva capacitat instal•lada supera notablement a les renovables: 556 MW enfront de 331 MW.

Catalunya disposa de 84 xarxes -representant un 34% del total d’Espanya- i d’aquestes, 80 són de Biomassa.

 

 

 

 

 

 

 

En qualsevol cas, el desenvolupament a Espanya d’aquest tipus d’instal·lacions, que afavoreixen l’eficiència energètica però no arriba als 400 quilòmetres, està molt lluny d’assolir les cotes de Dinamarca, amb 28.000 km.

Descarregar DPF del cens 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top