A finals d’octubre s’enllestiran les obres d’adequació del Castell de Sant Joan de Blanes, per valor d'uns 130.000 €

L’Ajuntament de Blanes té previst poder tenir enllestits a finals d’octubre els darrers detalls que queden per fer del projecte de millora del Castell de Sant Joan. Per acabar d’apamar-los, s’ha fet una reunió sobre el terreny amb els caps dels operaris que les hauran de dur a terme.

El projecte compta amb un pressupost de 129.727’46 €, finançats en part amb una subvenció de la Diputació de Girona de 44.053 €. Del total del cost del projecte, la major part de l’import es va destinar als treballs de més envergadura, que van enllestir-se abans de l’estiu. Es tracta del nou tancament de l’accés al recinte amb una tanca, així com diverses obres de reparació i il·luminació, la neteja dels grafits que embrutien l’entorn.

Ara una de les actuacions que queden per fer, entre d’altres, és el subministrament i instal·lació d’una font que estarà situada a la part de dalt del recinte, al costat de les escales d’accés que hi ha a la part frontal del Castell de Sant Joan. Darrerament també s’han fet treballs de serralleria, com ara la instal·lació del passamà de l’escala principal, i la col•locació de panells informatius distribuïts en diferents enclavaments del recinte. El projecte d’adequació ha estat dissenyat pels arquitectes Marta Galí, Alba Folqué i Xavier Botet.


Tancament integrat amb el paisatge

Si bé la instal·lació del tancament d’accés al recinte s’ha vist necessari per preservar els actes vandàlics nocturns, la preocupació també era que l’impacte visual no fos contraproduent respecte el paisatge que envolta el recinte. La solució adoptada consisteix en una tanca motoritzada formada per un marc perimetral d’acer corten i uns elements verticals en forma L de xapa microperforada col·locada en diferents posicions.

Aquesta xapa, també d’acer corten, s’utilitza per donar transparència al conjunt, aconseguint així que no hi hagi una gran afectació visual en l’accés. Per altra banda la tanca incorpora una porta corredissa motoritzada. Per donar un major punt de seguretat a tot l’entorn i al tancament mateix, s’han instal·lat dues càmeres de seguretat que controlen l’accés al recinte.

D’altra banda, a l’accés principal on hi ha la zona d’aparcament s’ha instal•lat un plafó on s’informa els visitants sobre l’horari en què està oberta la tanca. Aquest és diferent en funció de l’època de l’any: d’abril a setembre –coincidint amb la temporada turística- s’hi pot accedir des de les 6 del matí fins a les 11 de la nit, i la resta de l’any –de gener a març i d’octubre a desembre- des de les 8 del matí fins a les 9 de la nit.
 

Altres millores realitzades en l’entorn

La intervenció global ha inclòs la retirada d’elements existents que havien quedat obsolets o malmesos, la recuperació de talussos vegetals disgregats pel pas del temps, especialment en els punts propers als camins d’accés al castell i la consolidació de murs de pedra.

Respecte la il·luminació, atès el seu mal estat, s’ha optat per substituir-la en la seva totalitat col•locant noves lluminàries encastades als murs, noves balises en el camí d’accés i la substitució dels focus d’il·luminació de la torre per elements instal·lats a terra. Tot amb il·luminació LED.

Un altre dels punts en què s’ha incidit especialment és la neteja dels grafits que embrutien diversos elements de l’entorn. El projecte també ha contemplat l’aplicació d’un tractament de protecció antigrafit permanent o semi permanent en funció de l’element.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top