A licitació el projecte per implantar l’Escola d’Oficis al Vapor Vell de Reus i consolidar el valor patrimonial de l’edifici

L’Ajuntament de Reus ha publicat al perfil del contractant la licitació del contracte de servei per a la redacció del projecte bàsic i executiu de les obres de consolidació de l’edifici del Vapor Vell, així com les obres de reforma per a la implantació de l’Escola d’Oficis de Reus. El contracte, que surt amb un pressupost de licitació de 55.170,39 euros, també inclou la direcció de l'obra, la coordinació de seguretat i salut i el control de qualitat.

L’obra preveu consolidar l’edifici del Vapor Vell, aturant així el seu deteriorament, i actuar principalment en l'evolvent de l’edifici, façana i cobertes. També es contempla la consolidació de les plantes interiors en les zones on hi pugui haver afectacions de consolidació. L’actuació també contempla la reforma parcial de la planta baixa de l’edifici, adequant els espais existents per implantar-hi les noves dependències de l’escola d’oficis.

Una part fonamental d’aquesta actuació és la consolidació de l’edifici per evitar que es segueixi degradant. Es tracta d'una actuació enfocada en millorar la impermeabilitat, la resistència estructural i l'aspecte estètic de l'edifici.
El projecte ha de definir la implantació de la nova Escola d’Oficis a la planta baixa de l’edifici, en un espai amb cert valor espaial, que es una sala hipòstila amb un sostre de voltes de ceràmica revestida. L'àmbit d’implantació te una superfície construïda de 773m2. La documentació tècnica de la licitació preveu un programa orientatiu d’espais que caldrà adaptar amb la redacció del projecte executiu. Així, entre altres, preveu aules, aules d’informàtica, tallers, un laboratori, despatxos i sales de reunions, cuina-menjador, arxius, magatzem, recepció i banys.

El projecte s’haurà de redactar en el termini de 3 mesos. Un cop redactat el projecte tècnic es licitarà el contracte per portar a terme les obres de consolidació de l’edifici a implantació de la nova escola d’oficis.
Recuperació patrimonial

L'edifici municipal situat al carrer del Vapor Vell, 15, està catalogat dins de l'inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, i és un dels més representatius de la revolució industrial de Reus.

L'edifici, conegut popularment com el Vapor Vell, va ser construït a finals del segle XIX per La Manufacturera de Algodon, empresa de tèxtil cotoner fundada l'any 1855. Després d'un període de depressió des del final del segle, la producció i la demanda de filat es va duplicar a començaments del segle XX. El 1916 hi treballaven més de 332 persones.

El Vapor Vell es un grup d'edificacions industrials que han anat creixent durant un espai de temps, segons les necessitats de la mateixa demanda industria. Una de les ales de la fàbrica, la del carrer de Sant Serafí, és d’estil modernista i és obra de Pere Caselles.

 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top