Acabat de llançar un manual útil per als secretaris d'ajuntaments

“Vademécum de Organización, Funcionamiento y Régimen Jurídico de las Entidades Locales” (El Consultor-La Ley, 2013) és un catàleg real de preguntes del dia a dia plantejades i contestades per i per secretaris d'Ajuntament.

A l'empara de l'èxit editorial del "Vademécum de la Administración Local" (El Consultor-La Ley, 2011) Víctor Almonacid ha reunit a cinc secretaris d'Ajuntament, per tal de desenvolupar la part d'organització i funcionament de l'obra mater. Ho han fet a partir de l'estructura del ROF mitjançant 600 preguntes de caràcter eminentment pràctic que representen pràcticament tots els apartats del ja vell Reglament, base formal d'aquest treball sense perjudici del seu endarrerit lloc en el sistema de fonts, del qual evidentment els autors són conscients.

La característica fonamental d'aquesta obra. La practicitat. Sota aquesta consigna s'ha elaborat un catàleg real de preguntes del dia a dia plantejades i contestades per i per secretaris d'Ajuntament. El resultat és un manual útil, que té l'ambiciosa però noble pretensió de treure de més d'un mal pas al secretari o secretari-interventor que de sobte, i malgrat la seva preparació, es veu desbordat per la dificultat i sobretot per la celeritat de seu treball. Per exemple:

• Què passa si dimiteixen o renuncien tots els regidors?
• Quines són les obligacions del secretari en la preparació de l'expedient de la convocatòria del Ple?
• Com s'articula el règim de correspondència, comunicacions i notificacions amb els regidors i els grups?
• Pot un regidor incorporar a un expedient un informe d'un assessor (intern o extern)?
• Pot un regidor sol·licitar informe del Secretari?
• Quin és l'abast exacte del dret dels regidors a l'obtenció d'informació?
• En quins casos és preceptiu per a les entitats locals sol•licitar el dictamen del Consell d'Estat o òrgan consultiu anàleg?
• Pot aprofitar la celebració d'una sessió extraordinària i urgent per tractar altres assumptes no urgents?
• Quin és el règim de la responsabilitat civil subsidiària de l'Administració en cas de delicte?

En definitiva, aquest “Vademécum de Organización, Funcionamiento y Régimen Jurídico de las Entidades Locales”  (El Consultor-La Ley, 2013) és un manual pràctic de preguntes i respostes que aspira, a passar més temps en les taules que en les prestatgeries de els professionals de l'Administració Local.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top