Accions per millorar l’atenció a les persones dependents a Sant Just Desvern

Des de l’Ajuntament s’estan ampliant els serveis adreçats a les persones dependents i els seus cuidadors/es. En aquest sentit, es va aprovar la posada en marxa de places RESPIR a la residència Vitalia, les quals permeten als cuidadors/es, generalment familiars, tenir un descans d’un mes respecte a la cura del familiar dependent.

També s’ha arribat a un acord amb el Consorci Sanitari Integral (empresa que gestiona l'Hospital Moisès Broggi) perquè les persones que són a l’hospital i tenen greus problemes de mobilitat, un cop reben l’alta hospitalària, es puguin acollir a un SAD de convalescència, i rebre així una atenció a la seva llar.

Altres accions de caire més formatiu són, d’una banda, els tallers que s’estan fent per acompanyar i facilitar la feina als cuidadors i cuidadores de les persones dependents, oferint-los més coneixements i recursos amb què fer front a una tasca diària dura i poc reconeguda en determinades situacions.

La sessió sobre mesures de prevenció i control d’infeccions que es va fer a l’Ajuntament i en la qual van participar una cinquantena de persones del sector residencial — gerocultores (auxiliars), infermeres i una psicòloga.

En el curs, organitzat per l'Ajuntament de Sant Just Desvern amb la col·laboració de l'Hospital Moisès Broggi, que gestiona el Consorci Sanitari Integral, van participar les residències Vitalia, Cral Residencial i Nostra Senyora de Lourdes.

La regidora de Benestar Social, Gina Pol, explica que l’objectiu és que aquest tipus de formació permeti millorar l'atenció de les persones residents en aquests centres de Sant Just ja que, en certa mesura, la prevenció és fonamental perquè menys persones usuàries hagin de ser ingressades en centres hospitalaris per infeccions diverses.

Pel que fa a la xarxa de voluntariat, impulsada per l’Ajuntament, una dotzena de persones ja s’han mostrat interessades a formar-hi part. Properament, aquests voluntaris i voluntàries iniciaran accions d’acompanyament a persones grans, reforç escolar a infants que requereixen una atenció especial i acompanyaments a persones que vulguin assistir a actes. S’està treballant perquè Creu Roja imparteixi formació.
 

Font: Ajuntament de Sant Just Desvern

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top