ACESA repavimenta amb asfalt sonoreductor, a instàncies de l’Ajuntament, part de l’AP-7 al seu pas per Mas Gener

L’empresa concessionària de l’AP-7, ACESA, va repavimentar la setmana passada amb asfalt sonoreductor part d’aquesta autopista al seu pas per Sant Cugat. Concretament aquesta actuació s’han dut a terme entre els quilòmetres 157’1 (situat aproximadament a la sortida de Mas Gener) i 160’1 (a l’alçada, aproximadament, del Centre Comercial Sant Cugat). Els treballs ja han finalitzat a la calçada en direcció sud i està previst que la calçada en direcció nord pugui estar enllestida a finals d’aquest mes.

Aquesta intervenció rebaixarà la contaminació acústica a les zones urbanes situades al costat d’aquest tram d’autopista, especialment al barri de Mas Gener però també als barris de can Cabassa i de Regadiu, Monmany i Rossinyol de Valldoreix.

D’aquesta manera, també, es dóna compliment a un dels punts de la moció institucional sobre mesures protectores contra la contaminació acústica aprovada pel ple municipal el passat 21 de maig. En aquesta moció s’instava al Ministeri de Foment a “revisar el seu estudi d’impacte acústic de la seva infraestructura amb objectiu de minimitzar-lo, d’acord  amb l’article 12  de la Llei 16/2002 de protecció contra la contaminació acústica en tots els punts amb habitatges propers al seu pas pel terme municipal. Demanar, també, que el presenti, en breu, a l’Ajuntament de Sant Cugat, i que adopti, en breu, mesures de reasfaltat amb asfalts microgranulars o sonoreductors, tal i com ja s’ha fet a la AP7, al seu pas per Molins de Rei”.

El regidor d’Urbanisme i Obres, Pere Casajoana, s’ha mostrat molt satisfet per aquesta actuació i ha remarcat que “la rebaixa de la contaminació acústica que s’ha aconseguit comportarà una millora de la qualitat ambiental i de la qualitat de vida dels veïns”. Així mateix, Casajoana ha demanat que més endavant “ACESA continuï fent aquest tipus d’actuacions i completi la repavimentació amb asfalt sonoreductor a tot el tram d’autopista que passa per Sant Cugat”.


Font: Ajuntament de Sant Cugat
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top