Acord d'economia circular entre les empreses Mapei i Iren per reutilitzar polímers reciclats en les infraestructura vials

‎Mapei un dels principals fabricants del món de productes químics per a la indústria de la construcció, i Iren una de les empreses de serveis energètics i infraestructures més dinàmiques de l'escena italiana, han signat un acord per utilitzar polímers termoplàstics que es deriven d'innovadors processos de reciclatge per a crear calçades duradores i sostenibles.

El projecte, que Iren gestiona a través de la seva filial I.Blu, operador líder en la indústria de selecció i reciclatge d'envasos de plàstic i de la recollida selectiva de residus, és un clar exemple de "economia circular" i té com a objectiu la implementació de tecnologies innovadores que permetin un important augment del cicle de vida de les superfícies de les carreteres.

Aquest acord suposa que per primera vegada una empresa energètica i d'infraestructures bàsiques treballi directament amb un fabricant, les dues empreses estan altament compromeses amb la sostenibilitat en els seus respectius àmbits de negoci, de manera que el projecte constitueix una important innovació i alhora una nova via de negoci.

Mapei està totalment compromès amb proporcionar noves tecnologies sostenibles per a la fabricació de conglomerats bituminosos i aconseguir amb això fer superfícies de carreteres amb tecnopolímers desenvolupats per Mapei en associació amb Iren a través del seu subsidiària I.Blu.

Les proves conjuntes realitzades amb l'ajuda del Laboratori de Carreteres del Politècnic de Milà van propiciar el descobriment de la fórmula adequada per a crear asfalts més duradors i sostenibles per a les carreteres, autopistes, recintes industrials, edificis públics i privats, aeroports i centres logístics o comercials.

Els conglomerats bituminosos (asfalts) que incorporen aquests additius tecnopolímers poden utilitzar-se per a crear superfícies el cicle de vida sigui més llarg que altres superfícies de la mateixa espessor, reduint així els costos de manteniment i augmentant la resistència a la deformació permanent per pesades càrregues. També augmenten la resistència a la calor i els raigs UVA, el que redueix el desgast de la superfície i redueix els riscos, especialment per a bicicletes i motocicletes.

Durant els anys previs a la signatura d'acord, l'associació entre Mapei i I.Blu es va centrar en la construcció de superfícies d'alguns dels principals aeroports d'Itàlia, podent comprovar d'aquesta manera l'efectivitat d'aquesta nova tecnologia.

"Aquest acord és particularment important en l'àmbit de les noves tecnologies dissenyades per estendre el cicle de vida del paviment i les superfícies i evitar que es degradin", així ho va assenyalar Marc Squinzi, CEO de Mapei. Mapei té molta fe en el futur d'aquest mercat i recentment va crear una nova línia de "Enginyeria Vial" enfocada en tecnologia i productes en el camp de conglomerats bituminosos i grans obres d'enginyeria per a infraestructures viàries. L'economia circular també requereix investigació sobre durabilitat. L'ús de tecnologia innovadora per a projectes més permanents i duradors per estendre el cicle de vida d'estructures noves i renovades ha d'esdevenir un compromís compartit en l'àmbit de les infraestructures i l'edificació. El fet que això es pugui aconseguir mitjançant l'ús de matèries primeres secundàries afegeix valor a un projecte que ara és part integral de la política de Mapei per fer de la sostenibilitat un pilar del seu propi negoci ".

"L'acord concertat amb Mapei -així ens va dir Massimiliano Bianco, director general d'Iren- interpreta a la perfecció el nostre propi concepte d'economia circular, i la nostra visió industrial a llarg termini centrada en l'ús conscient i eficient dels recursos. Després que I.Blu entrarà a formar part de Grup en 2020, la nostra empresa va poder fer un pas més tant en innovació industrial com en la millora econòmic-ambiental dels cicles de residus, convertint-se en una empresa nacional líder en la selecció de plàstics COREPLA i la manipulació de plasmix, un procés de reciclatge de residus plàstics que augmenta notablement el percentatge de residus reciclats com a material. L'associació amb Mapei impulsa encara més aquest procés, permetent completar el cicle utilitzant polímers termoplàstics en conglomerats bituminosos".
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top